Verhalen in bokalen
Tien Oostendenaars gingen aan de slag met voedselresten. Ze zetten die om in originele recepten, allemaal in een bokaal. Ze haalden daarvoor inspiratie uit hun jeugd, uit familierecepten of uit hun thuisland. Samen ontdekten ze tijdens dit project hoe je voedselresten kan verwerken in een potje. Zo gaat POT Up voedselverspilling tegen.
A tot Z
Verhalen in bokalen
Pot UP is een participatieve zoektocht naar traditionele en originele bereidings- en bewaringstechnieken.Agnes: Martha’ s snoepjesconfituur
Confituur van rabarber en sinaasappel.
Ideaal op de boterham en ook zeer fris in een rolcake.Ali’ s magical coriander chutney
Ali’ s Chutney is de helende smaakmaker bij tal van gerechten. Eén lepel smaakt altijd naar meer. Deze chutney heeft tal van gezondheidsvoordelen.Elke: PiP's Winterdip
Originele dip tijdens de feestdagen. Lekker bij brood en krakkers. Gemaakt met lokale liefde en op het ritme van de winter. Boerenkool is makkelijk en in alle grondsoorten te telen, houdt van vrieskou en zit boordevol vitaminen en mineralen.Fiona’ s Pruimenconfituur met speculooskruiden
Ideaal als ontbijt op de boterham. Kinderen zijn er verzot op.Geert: ELCO Groentenpickels
Gepekelde seizoensgroenten. Lekker bij geroosterd vlees, vis en/of groenten. Onmisbaar bij elke barbecue. Een gezond zoetzuur tussendoortje.Marta’ s Chili’ s
Chili con vegetals. Lokale Latijnse chili die onmisbaar is op elke feest- en keukentafel.Nadia’ s Mgalal luft
Gefermenteerde rapen lekker bij falafel of rijstgerechten met linzen.Nicole: Bouillon D’ O
De Oostendse garnalenbouillon op basis van verse lokale garnalen. Te gebruiken als basis voor je vissoep of -saus. Ook lekker puur natuur op de vis of gemengd met paneermeel voor garnaalkroketten.Yolanda: Yol’s perenchutney
Verwen je vrienden met Yol’s perenchutney.
Een chutney die je gasten meeneemt op een culinaire ontdekkingstocht.
De perfecte pot op elke feesttafel met brood, kaas of wildpaté.Yordanos' Appelmoes
De gezonde smaakbom voor elke maaltijd. Feels like magic!