Luke Schafer & Christian Bugge Henriksen, projectcoördinatoren FoodSHIFT2030 (Kopenhagen, Denemarken)
Wat betekende FoodSHIFT2030 voor de andere pilootsteden? |
Line Rise Nielsen, Changing Food (Kopenhagen, Denemarken)
Het model van Kopenhagen, hoe een sterke visie de stad kan veranderen: de motivatie, mijlpalen, successen en uitdagingen. With a deep knowledge and expertise regarding the food system and various stakeholders, Line Rise Nielsen has been in charge of designing and gathering partners for EU-projects and large national projects in Denmark. She has a profound believe in using the public kitchens as a driver towards a sustainable food system. |
Raluca Barbu, Highclere Consulting (Brasov, Roemenië)
Hoe kunnen kleinschalige landbouwers en toerisme elkaar versterken? Een verhaal over nieuwe marktconcepten, een label voor lokale gastronomie en culinaire hotspots. |
Nele Lauwers, Boerenbond - Farmers' association (België)
Via ondernemerschap en nieuwe perspectieven voor landbouwers werk maken van duurzame voeding voor iedereen. Generation Food en hoe we via ondernemerschap werk maken van een duurzame voeding voor iedereen. De Generation Food-tools worden actief ingezet bij lopende projecten zoals CROPDIVA.eu en Boon voor Leuven waar via co-creatie met ondernemers en burgers concrete stappen gezet worden en op die manier perspectieven gecreëerd voor landbouwers die willen inzetten op verdere verduurzaming van de voedselproductie. |
Gwenny Nurtantio, Nurtantio Projects (België)
Just Keep It Challenge: workshops voor gerichte doelgroepen om voedselverspilling tegen te gaan. Sinds 2017 strijdt onze vzw tegen voedselverspilling via conferenties en publicaties voor huishoudens. We zijn op zoek naar partners zoals bv. OCMW's, scholen, bedrijven en verenigingen om 'zero food waste' workshops met verschillende doelgroepen te organiseren. We delen graag de geleerde lessen van onze 'zero food waste mama's' programma. In samenwerking met drie Brusselse OCMW's geven we kookworkshops voor alleenstaande mama’s. |
Bert Groenendaal, Blue Greenery (België)
Zeewier, groente van de toekomst Bert Groenendaal obtained his PhD in polymer chemistry in 1996 at the Eindhoven University of Technology (Netherlands). After a postdoctoral fellowship (1997) at the University of California at Berkeley he moved to industry where he worked in various R&D positions for several companies (Bayer AG, Agfa-Gevaert, SIOEN Industries). Since 2020 Bert works as an independent consultant focusing on materials research, aquaculture/mariculture and project management. Today Bert will inform you about his land based seaweed farm Blue Greenery in Ostend, Belgium, where he cultivates delicious dulse. |
Donald Deschagt, Studio Zeewier (België)
Wier hier! Culinaire zeewierpionier met een heel grote passie voor wieren, algen en zeegroenten. 'Studio Zeewier' organiseert culinaire duinenkruidenwandelingen, zeewierdemo’s, workshops rond wieren, consultancy, lessen en productontwikkeling. Intussen is er ook een eigen zeewier-productenlijn (kazen, charcuterie, bier, Gin, brood…) en een kookboek. |
Meer informatie over het programma / More information on the agenda