Vacature: Directeur MSOC - niveau A (deadline: 13 juli 2022)

Het Medisch Sociaal Opvangcentrum wil druggebruikers begeleiden, ondersteunen en behandelen. We streven ernaar om de schadelijke effecten van het druggebruik te verkleinen en het verhogen van de levenskwaliteit van de cliënten. Om deze dienstverlening te versterken, zoeken we een directeur MSOC.

Stad Oostende organiseert tegelijk één en hetzelfde vergelijkend examen via aanwerving, bevordering, interne en externe mobiliteit voor indiensttreding en aanleg van een reserve voor de functie van Directeur MSOC.

Jobinhoud

De Directeur MSOC is verantwoordelijk voor het management van het Medisch Sociaal Opvangcentrum om de drugproblematiek in kaart te brengen en aan te pakken. Als Directeur draag je er zorg voor dat de vooropgestelde doelen worden bereikt.

Als Directeur MSOC zorg je ervoor dat de meerjarige strategie en de beleidsdoelstellingen worden gerealiseerd. Verder bereid je de operationele planning voor, volg je deze op en stuur je bij.  Je coördineert de werking van de dienst met het oog op een kwalitatieve en efficiënte dienstverlening en sta je in voor budgetbeheer en controle. Je staat ook in voor de dagelijkse coördinatie van de activiteiten. Bovendien bewaak je de visie en missie, stuur je processen en projecten aan en spring je bij in moeilijke dossiers of opdrachten.

Daarnaast coach en begeleid je de medewerkers en versterk je de samenhorigheid en de sfeer binnen de dienst. Je geeft invulling aan samenwerkingsverbanden met het OCMW, ziekenhuizen, RIZIV en andere openbare besturen. Tot slot sta je in voor een optimale informatiedoorstroming en stimuleer je communicatie zodat de medewerkers goed geïnformeerd en betrokken zijn in de voortgang van projecten, uitvoering doelstellingen en uitvoeren van allerhande activiteiten

Als Directeur MSOC ga je aan de slag in de directie Zorg binnen het departement Mens. Ben je benieuwd hoe de stedelijke organisatie bij Stad Oostende eruit ziet? Neem dan hieronder een kijkje op ons organogram.

Klik hier om het organogram te bekijken

Aanbod

We bieden je een voltijds contract onbepaalde duur* met een bruto startsalaris minimaal 4.039 euro en maximaal  6.912 euro.

Je werkervaring in de privésector of als zelfstandige in hoofdberoep wordt voor maximum 10 jaar overgenomen bij de bepaling van je startloon.

Verder bieden we:

 • de mogelijkheid tot het werken in een systeem van glijtijden met een goede verhouding tussen werk en privé
 • een gratis hospitalisatieverzekering
 • maaltijdcheques
 • een fietspremie
 • de volledige terugbetaling van je sociaal abonnement
 • aansluiting bij de sociale dienst GSD-V met tal van voordelen
 • de kortingskaart Pluspas
 • de mogelijkheid tot groepsaankopen

*Statutaire kandidaten in dienst bij de Stad of het OCMW Oostende kunnen hun statuut behouden bij bevordering en interne mobiliteit.

Voorwaarden

Bij aanwerving

 • Je bent houder van een masterdiploma.
 • Je hebt minimum één jaar relevante beroepservaring.

Bij bevordering

 • Ofwel ben je na 1 januari 2008 aangesteld na een aanwerving- en selectieprocedure zoals in de rechtspositieregeling. Ofwel ben je vóór 1 januari 2008 aangesteld na een externe bekendmaking van de vacature en een gelijkwaardige selectieprocedure als van toepassing op vacatures in statutaire betrekkingen.
 • Je bent houder van een graad niveau A met minimum één jaar dienstanciënniteit bij OCMW of Stad Oostende.
 • Je hebt geen ongunstig evaluatieresultaat gekregen voor de laatste periodieke evaluatie.

Bij interne mobiliteit

 • Ofwel ben je na 1 januari 2008 aangesteld na een aanwerving- en selectieprocedure zoals in de rechtspositieregeling. Ofwel ben je vóór 1 januari 2008 aangesteld na een externe bekendmaking van de vacature en een gelijkwaardige selectieprocedure als van toepassing op vacatures in statutaire betrekkingen.
 • Je bent houder van een graad niveau A met loopbaan A5a-5b.
 • Je hebt geen ongunstig evaluatieresultaat gekregen voor de laatste periodieke evaluatie.

Selectieprocedure

Schrijf je ten laatste op 13 juli 2022 in via onderstaande.  Mogelijk wordt de oproep verlengd. Kijk steeds voor de meest recente informatie op de website.

Klik hier om te solliciteren

De examenprocedure bestaat uit volgende proeven: een verkennend gesprek, een assessment center en een case met aansluitend jurygesprek.

De selectieprocedure wordt verder opgevolgd samen met Myra Vandekerckhove van Search & Selection. 

Gepubliceerd op maandag 13 juni 2022 12.55 u.