10-daagse van de Geestelijke Gezondheid 2022

Hoofdthemas

  Van 1 tot 10 oktober is het opnieuw 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. Onder het motto ‘Samen veerkrachtig’ focussen we op onze mentale gezondheid: van je gelukkig voelen én goed in je vel zitten tot (het bespreekbaar maken van) psychische kwetsbaarheid en herstel. We werken toe naar 10 oktober, de internationale dag van de geestelijke gezondheid (World Mental Health Day).

  Heb je ook al gemerkt dat we meestal pas over mentale gezondheid spreken als het niet goed gaat? Daarom is het belangrijk én nodig om te werken aan geestelijke gezondheid nog vóór er een probleem is.

  En dat doen we tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid. We geven positieve geestelijke gezondheid meer aandacht. Zo zorgen we tegelijk voor meer begrip voor mensen die psychisch kwetsbaar zijn of psychische klachten hebben.

  Jaarthema 2022 #samenveerKRACHTig, met de nadruk op ‘KRACHT’ 

  Dit jaar staat de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid in het teken van ‘kracht’. We hebben allemaal sterktes waar we trots op mogen zijn. Alleen … soms zien we ze niet of lijken ze vanzelfsprekend.  

  Onder het motto #samenveerkrachtig roepen we op om samen trots te zijn op onze krachten –groot en klein – en om deze krachten ook in te zetten om anderen te helpen. Als we die gewoontes inbouwen in ons dagdagelijkse leven, dan krijgt ons geluksgevoel een enorme boost volgens de geluksdriehoek.  

  Oostende zet in samenwerking met diverse partners mee haar schouders onder de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheid.