22 april 2022 - tango-avond in Mu.ZEE

Hoofdthemas

Lea esta página en español

Op 22 april 2022 organiseerde Stad Oostende i.s.m. Mu.ZEE een tango-avond in de toegangshal van het museum.

Onder begeleiding van tangodansers Eva Icikson en Brenno Marques leerde het publiek gezwind enkele vinnige tangopassen aan. De opzwepende ritmes van het tango-ensemble met Elizabeth Fadel (piano), Alvaro Javier Rovira Ruiz (gitaar), Gustavo Ivan Cabrera (viool) en Igor Berezko (accordeon) vervoerden ons naar zwoelere oorden.

Met je ticket kon je ook de tentoonstelling België-Argentinië. Trans-Atlantische modernismen, 1910-1958 in MuZEE bezoeken. Deze tentoonstelling onderzocht artistieke banden tussen België en Argentinië in de periode 1910 tot 1958. Er werd ingezoomd op het kunstenaarsnetwerk van drie figuren die direct of indirect met elkaar in contact stonden. De Belgische-Argentijnse kunstenaar Julio Payro die een levenslange vriendschap met Paul Delvaux uitbouwde, de Belgische kunstenaar Victor Delhez, die na de dood van zijn ouders uitweek naar Argentinië en de Argentijnse advocaat Ignacio Pirovano, vriend van en verzamelaar van het werk van Vantongerloo.

  • 16.00-20.00 uur   vrij bezoek tentoonstelling België-Argentinië - Trans-Atlantische modernismen, 1910-1958
  • 20.00-21.00 uur   workshop tango met Eva Icikson en Brenno Marques
  • 21.00-22.00 uur   concert en dans met live muziek met Elizabeth Fadel (piano), Alvaro Javier Rovira Ruiz (gitaar), Gustavo Ivan Cabrera (viool) en Igor Berezko (accordeon)


Dit evenement was uitverkocht. 

Met deze activiteit plaatste Oostende de stedenband met het Argentijnse Ostende in de kijker.

© Studio Copain

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.