26 juli - herdenking slachtoffers van de vliegramp tijdens de internationale airshow 1997

Zaterdag 26 juli 1997, een bewolkte dag in de zomervakantie. Vijftigduizend bezoekers trekken naar de luchthaven van Oostende, waar de jaarlijkse Internationale Airshow plaatsvindt. Het is één van de grootste luchtspektakels van België.

Ook de Royal Jordanian Falcons, de elite-eenheid van de Jordaanse koning, zullen die dag een stuntnummer opvoeren. Maar om 16.50 uur loopt het helemaal verkeerd. Eén van de vliegtuigen raakt met zijn staart en vleugel de grond. Het toestel spat uiteen, maait een tent van het Rode Kruis weg en schuift verder tussen het publiek. De tol is zwaar: er vallen tien doden en 58 gewonden.

Vrijdag 26 juli 2024 is het 27 jaar geleden dat deze jammerlijke gebeurtenis plaatsvond. Daarom organiseert Stad Oostende en de Internationale Luchthaven Oostende – Brugge om 16.50 uur een plechtig herdenkingsmoment in de vertrekhal van het luchthavengebouw.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.