Corona: Ontmoetingscentra tijdelijk gesloten, nieuwe maatregelen in woonzorgcentra

Stad Oostende wil de risico's zo veel mogelijk beperken in de strijd tegen het coronavirus. De stad besliste daarom - op vraag van de Vlaamse Overheid - om alle ontmoetingscentra te sluiten tot en met 19 april 2020. Er wordt een maaltijdbedeling georganiseerd voor wie geen andere oplossing heeft.

Stad Oostende wil de risico's zo veel mogelijk beperken in de strijd tegen het coronavirus (COVID-19). De stad besliste daarom - op vraag van de Vlaamse Overheid - om alle tien Oostendse ontmoetingscentra te sluiten vanaf 11 maart (14.00 uur) tot en met 19 april 2020. Voor wie echt geen andere oplossing heeft en in nood dreigt te raken, organiseert Stad Oostende een maaltijdbedeling aan huis. Voorlopig blijven de ontmoetingscentra telefonisch bereikbaar. Per mail kun je steeds terecht op ontmoeten@oostende.be.

Ook voor de Oostendse Woon- en Zorgcentra (WZC), de Boarebreker en A. Lacourt worden de geldende richtlijnen van het Agentschap Zorg & Gezondheid gevolgd. Aangezien er op dit moment in die WZC’s nog geen bewoners, medewerkers of vrijwilligers zijn met een (vermoeden van) besmetting met het coronavirus gaat het concreet om de volgende maatregelen:

  • Geen bezoek meer tot 19 april 2020
  • Geen toegang meer tot cafetaria voor externe bezoeker

De situatie wordt permanent opgevolgd. Indien nodig worden bijkomende maatregelen genomen.

Voor alle verdere info en updates over de maatregelen van Stad Oostende kan iedereen terecht op www.oostende.be/coronavirus

Gepubliceerd op woensdag 11 maart 2020 10.27 u.