Oostende lanceert Het Nieuwe Strand

Deze zomer kan je kennismaken met Het Nieuwe Strand. Op het strand tussen de beachbars Polé Polé en Bondi Beach mag er niet gerookt worden, wordt er sterk ingezet op netheid, komen er nieuwe verdwaalpalen en kan je de dorst lessen via drinkfonteinen.

Het Nieuwe Strand zal je herkennen aan de hand van duidelijke informatieborden. De zone begint tien meter van de strandcabines. 

Rookvrij strand

Een van de belangrijkste maatregelen is dat je op Het Nieuwe Strand niet mag roken. Naast de infoborden zal een Beach Team actief rokende badgasten aanspreken en hen wijzen op het verbod. Verder zal je er verschillende peukenbakken en andere vormen van afvalkorven aantreffen. 

Proper strand

De aanwezigheid van extra afvalbakken moet strandbezoekers ertoe aanzetten hun afval niet zomaar op het strand te gooien. Ook deze zomer zullen #DeStrandhelden, een initiatief van de Proper Strand Lopers, van de partij zijn. Elke zomeravond van 19.00 tot 20.00 uur organiseren deze mensen opruimsessies op het strand. Helpende handen zijn steeds welkom. Wil je ook jouw steentje bijdragen? Neem dan een kijkje op de Facebookpagina van #DeStrandhelden. Deze opruimacties worden georganiseerd ter aanvulling van de dagelijkse inspanningen van de medewerkers van de directie Openbaar Domein. 

Strand voor iedereen

In de projectzone komen er drie nieuwe, eigentijdse verdwaalpalen met een smiley, een hartje en het beruchte lachende kakje. 

Om de dorst te lessen kan je bovendien gebruik maken van de gratis drinkfonteintjes die je op Het Nieuwe Strand zal aantreffen. 

Gepubliceerd op donderdag 20 juni 2019 9.42 u.