Oostende Oogst in beeld, focus op de landbouw

Oostende Oogst in beeld, focus op de landbouw

Landbouw, ook dat is Oostende. De Stad wil ook deze kant laten zien, als eerbetoon aan onze landbouwers en om de pracht van de polders als landschap te tonen.

Ben je professioneel of hobbyfotograaf en wil je jouw foto zien in de tentoonstelling én kans maken op een prijs? Neem dan deel aan de fotowedstrijd ‘Oostende Oogst in beeld, focus op de landbouw’!

Van 1 augustus tot 20 oktober 2021 kun je hier maximum 10 digitale foto’s uploaden. Het centrale thema is de landbouw in Oostende. Zowel foto’s (kleur of als zwart-wit) van de polders en omgeving, de landbouwers en hun gezin, de landbouwbedrijven, teelten en de dieren komen in aanmerking.

(c) Filip Claessens 

Een professionele jury selecteert uit de inzendingen maximaal 27 winnende foto’s. Deze worden tentoongesteld in de Nieuwe Gaanderijen of de bibliotheek van Oostende. Uit de genomineerde fotografen worden bovendien drie winnaars gekozen die elk lokale streekproducten en een restaurantcheque winnen ter waarde van 100 euro.

Heb je vragen over deze wedstrijd? Mail naar oogst@oostende.be

Neem hier deel aan de wedstrijd!


Over de juryleden

De foto’s worden beoordeeld door drie professionele fotografen die een bijzonder band hebben met Oostende en een landbouwer uit Oostende. Weet jij hen te bekoren?

  • Nick Brion is Oostendenaar, fotograaf en videograaf in bijberoep (NB productions) en werkt daarnaast als redacteur bij Plattelandstv, een Vlaamse landbouw- en natuurtelevisiezender. Hij kent de landbouwsector en is getraind die mooi in beeld te brengen.

  • Els Verhaeghe (galeriestudio.be) is pers- en reportagefotograaf uit en in Oostende en heeft samen met Jean-Jacques Soenen de Galerie Studio Oostende, een fotogalerie, fotostudio en printshop.

  • Ellen Goegebuer (ellengoegebuer.com) is geboren en getogen in Oostende. Na haar studies in Brussel en Gent, woont ze sinds twee jaar in het landelijke gedeelte van Wetteren. Ze houdt van de bedrijvigheid in de landbouwsector, het landbouwritme, meeleven met de seizoenen. 

  • Hendrik Vandamme is landbouwer en voorzitter van het Algemeen Boerensyndicaat (ABS). Hij staat dagelijks in de realiteit van de landbouw en woont en werkt in de polders van Oostende. Samen met zijn vrouw Martine is hij tevens een cultuurliefhebber. Zo stellen ze geregeld hun landbouwbedrijf open voor een optreden van Theater aan Zee of andere culturele evenementen.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.