Meeting Europees project Memory of Water in Oostende

Meeting Europees project Memory of Water in Oostende

Verschillende partners van het Europees project Memory of Water verzamelden onlangs in Oostende om samen te brainstormen, workshops te volgen en te discussiëren over relevante thema's.

'Memory of Water' kadert in het River/Cities-platform. Dat is een samenwerkingsverband tussen culturele, milieu- en politieke initiatieven die in steden werken om op innovatieve wijze met hun rivieren of waterfronts om te gaan en deze te ontwikkelen als culturele ruimtes. Het doel van het River/Cities-platform is om de impact van cultuur op de duurzame ontwikkeling van stedelijke waterfronten te vergroten ten behoeve van hun burgers. 

De belangrijkste doelstellingen van de stichting zijn: 

  • de culturele activiteit in stedelijke waterkantgebieden te vergroten
  • beleidsverandering aanmoedigen en meer investeren in culturele initiatieven 
  • om multidisciplinaire samenwerking te genereren
  • mogelijkheden voor capaciteitsopbouw creëren 

In november reisde de delegatie af naar Oostende om na te denken over de mogelijkheden die de stad aan zee te bieden heeft. 

De belangrijkste workshop belichtte de implementatie van participatieve, sociale en artistieke interventies in Oostende. Met dit initiatief wil onze stad mensen samenbrengen. Om dat te kunnen verwezenlijken namen medewerkers van verschillende lokale instellingen en kunstenaars deel aan de presentaties, het plaatsbezoek en de vergaderingen. 

De centrale vraag binnenin het project: 'wat is de toekomst voor postindustriële erfgoedzones aan het water?' 

 

Gepubliceerd op donderdag 10 januari 2019 17.20 u.