Roger Raveel: de schilder spreekt

Dit nieuwsbericht is niet actueel.
Naar aanleiding van de vijfentachtigste verjaardag van Roger Raveel organiseert de stad Oostende de unieke expo ‘De schilder spreekt’ in de Venetiaanse Gaanderijen, van 7 oktober 2006 tot 7 januari 2007.

Tijdens de expo wordt zowel het plastische als het literaire oeuvre van de kunstenaar belicht.
Roger Raveel beschouwde zichzelf altijd in de eerste plaats als schilder, tot men op zekere dag de schoonheid van zijn gedichten ging erkennen. ‘De schilder spreekt’ is een confrontatie tussen de poëzie en het oeuvre van Roger Raveel. Zijn literaire smaak werd vooral gevormd door zijn moeder, een voor die tijd belezen vrouw. Op latere leeftijd gidste Hugo Claus hem persoonlijk door de moderne literatuur. De relatie tussen Raveel en de literatuur illustreert een groot aantal facetten van de artistieke persoonlijkheid van deze weergaloze kunstenaar. U kunt er ook kennismaken met een mix van gedichten van o.a. Hugo Claus, Roland Jooris en Rutger Kopland waarbij telkens expliciet de link wordt gelegd met het plastische werk van Raveel. Behalve schilderijen, tekeningen en grafiek worden ook een aantal objecten en installaties geëxposeerd, en zeldzame bibliofiele uitgaven.

Tegelijk met deze tentoonstelling verschijnt de bundel ‘Er is alles in het leven’, een keuze uit de gedichten van Roger Raveel, samengesteld ter gelegenheid van de 85ste verjaardag van de kunstenaar (€ 20). Deze bloemlezing is te verkrijgen in de Venetiaanse Gaanderijen, evenals de kunstkalender ‘Roger Raveel 2007’ (€ 50).

Locatie
Venetiaanse Gaanderijen

Openingstijden
7 oktober 2006 – 7 januari 2007
dagelijks van 14.00 tot 17.00 uur
op zondag van 10.00 tot 17.00 uur

Toegangsprijzen
3 euro
1,5 euro – reductietarief voor studenten (18-26 jaar), senioren (+60 jaar), Cultuurkaart 2006, groepen (min. 20 pers.), abonnees De Lijn, Knack Club, Vrienden van de Stedelijke Musea Oostende.
gratis  – kinderen (-18 jaar), gidsen Lange Nelle, scholen, leerkrachten

 

Datum van het bericht: dinsdag 26 september 2006
Toon alle nieuws