06 06 17 - Inwandeling deel I van de sportpoëzieroute

Op 17 juni 2006 werd de sportpoëzieroute ingewandeld. Bekijk hier de foto's.

In deze eerste fase werden vier gedichten geselecteerd.

Omdat de lente (of is het al de zomer?) eindelijk in het land is, zitten in de eerste fase drie loopgedichten. Sportpark De Schorre krijgt een nieuw joggingparcours dat langs het gedicht Marathon van Hannie Rouweler loopt en een extra inspanning vraagt bij De eindsprint van Peter Ampe. Wie liever rondjes loopt op de piste weet dat hij bij Finish van Frank Pollet er weer een rondje op heeft zitten.

Eén van de blikvangers van het gerenoveerde sportpark is de wielerbaan Schorredroom. Daar mocht en kon een gedicht van onze wielerdichter bij uitstek, Willie Verhegghe, niet ontbreken.
‘Renners sterven niet, ze verdwijnen alleen maar uit het zicht … ‘ is het eerste vers van het gedicht van Verhegghe dat over een afstand van 140 meter op de bovenste rand van de wielerbaan geschreven staat.

De visuele uitwerking van deze vier gedichten werd verzorgd door het Grafisch Atelier van de Stedelijke Werkhuizen.

De rest, een achttal andere gedichten, zal na de zomer gerealiseerd worden. Volgende Vlaamse en Nederlandse dichters zullen alvast deel uitmaken van de uitbreiding van de route: Bart Vanreusel, Willem Wilmink, Richard Steegmans, Patrick Cornillie, Rik Wouters en Reinder Rienk van der Leest.

Sport, ontspanning, poëzie… u vindt het voortaan samen in het Sportpark De Schorre.

Meer info?
Voorlichtingsdienst, Vindictivelaan 1, 8400 Oostende,
tel. 059/80.55.00, fax 059/80.30.96, voorlichtingsdienst@oostende.be,
Sportdienst, Koninginnelaan 76, 8400 Oostende,
tel. 059/50.05.29, fax 059/51.57.91, sportdienst@oostende.be