Opgelet voor aangespoelde paraffine op het strand

Op verschillende plaatsen langs het strand van Oostende is er paraffine aangespoeld. Omdat het goedje waarschijnlijk in contact kwam met chemische middelen, raak je het best niet aan en hou je je hond maar beter aan de leiband. De brandweer en stadsdiensten ruimen de paraffine zo snel mogelijk weg.

Verschillende media meldden woensdag dat er stukken paraffine aangespoeld waren langs de Westkust. Intussen werd de stof, die lijkt op kaarsvet, ook op het strand van Oostende aangetroffen. De paraffine, die geloosd werd door een transportschip, kwam mogelijks in contact met chemische middelen.

Wandelaars raken de paraffine dus beter niet met de blote handen aan. Ook hondenbaasjes houden hun viervoeters het best aan de leiband. Dieren zien het goedje namelijk als voedsel, terwijl het giftig kan zijn. De brandweer heeft de grootste stukken paraffine op het strand van Oostende intussen al verwijderd en de stadsdiensten zullen ook vanavond nog op een aantal plaatsen strandreinigingsmachines inzetten.

Gepubliceerd op vrijdag 9 april 2021 16.18 u.