Aanleg trottoir en fietspad nabij nieuw zwembad van start

De bouwwerken voor het nieuwe zwembad naderen hun voltooiing. Nu wordt ook de weginfrastructuur ter hoogte van het nieuwe zwembad definitief aangelegd.

Tijdens de heraanleg van de Nieuwpoortsesteenweg tussen de Heilig Hartlaan en de Northlaan werd ter hoogte van het nieuwe zwembad het fietspad en het trottoir aangelegd in een voorlopige verharding (asfalt). Dit asfalt wordt nu verwijderd en het fietspad en het trottoir worden in betonstraatstenen aangelegd. Tussen de rijweg en het fietspad komt een groenstrook om de fietsers te beschermen. Er komt ook een nieuwe bushalte.

Werkzaamheden in drie fasen

De werken gingen van start op donderdag 12 november 2020. In een eerste fase worden het trottoir en het fietspad aangelegd tot en met de betonfundering.

Tijdens deze werken blijft doorgaand verkeer op de Nieuwpoortsesteenweg mogelijk in beide richtingen. De snelheid wordt ter hoogte van de werken wel beperkt tot 30 km per uur. Fietsers richting Mariakerke, zullen op de rijbaan moeten rijden en de voetgangers moeten ter hoogte van de ingang van het woonzorgcentrum James Ensor-Orpea  oversteken naar de overkant van de straat.

Eind november start fase twee, de aanleg van de bushalte. Om alles vlot en veilig te laten verlopen, wordt de volledige rijweg gedurende één week afgesloten voor het autoverkeer. Fietsers richting Mariakerke zullen op de rijbaan moeten rijden (aan de zijde met oneven huisnummers) en ook voetgangers moeten opnieuw aan de overkant van de weg wandelen.

Aansluitend start de derde fase, de aanleg van de betegeling. Tijdens deze werken blijft doorgaand verkeer op de Nieuwpoortsesteenweg mogelijk in beide richtingen. De snelheid wordt wel opnieuw beperkt tot 30 km per uur. Fietsers richting Mariakerke, moeten op de rijbaan rijden in gemengd verkeer en de voetgangers moeten - zoals in de vorige fasen - ter hoogte van de ingang ‘James Ensor-Orpea’  oversteken naar de zijde van de oneven huisnummers in de Nieuwpoortsesteenweg.

Voltooiing voor kerstvakantie

Het einde van de werken is voorzien tegen 18 december 2020, wanneer de kerstvakantie begint. Let wel, de opgegeven planning is onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden en een vlot verloop van de werken. De situatie wordt ter plaatse duidelijk gesignaleerd.

Gepubliceerd op donderdag 12 november 2020 15.17 u.