Aanleg Warmtenet in Perronstraat en Mercatorlaan

Op 9 februari 2021 starten werkzaamheden voor de verdere uitbouw van het Warmtenet in de Perronstraat en de Mercatorlaan. De werken verlopen in fasen en zullen duren tot 21 mei 2021. Er is tijdelijk geen doorgaand verkeer mogelijk.

Op 9 februari starten de warmtenetwerken in de Perronstraat en de Mercatorlaan. De werken worden gefaseerd uitgevoerd. De werf start aan het Ernest Feysplein en schuift op naar de Mercatorlaan toe. Tijdens de werken wordt de Perronstraat voor het doorgaand verkeer afgesloten. Lokaal verkeer is deels mogelijk. De doorgang voor voetgangers blijft mogelijk.

  • Zone A (Ernest Feysplein tot Perronstraat 3) wordt uitgevoerd van 9 tot 25 februari
  • Zone B (Perronstraat 3 tot Perronstraat 8) wordt uitgevoerd van 22 tot 26 februari
  • Zone C wordt uitgevoerd van 1 maart tot 16 april
  • Zone D wordt uitgevoerd vanaf 19 april tot 21 mei

Zone A en B

De Perronstraat wordt voor het doorgaand verkeer afgesloten aan het Ernest Feysplein en aan de Bolwerkstraat/Mercatorlaan. Lokaal verkeer kan via de Mercatorlaan/Bolwerkstraat tot in Zone C rijden. Tijdens deze werken zijn de parkeerinritten en garages in zones A en B van de Perronstraat niet toegankelijk.

Zone C

De Perronstraat wordt voor het doorgaand verkeer afgesloten aan het Ernest Feysplein en aan de Bolwerkstraat/Mercatorlaan. Lokaal verkeer kan via het Ernest Feysplein tot in zones A en B rijden. Bij opstart van de werken in zone C wordt de inrit van de ondergrondse parking van gebouwen Mast en Ra afgesloten. Ook de bovengrondse parking aan gebouw Ra wordt tijdelijk afgesloten.

Zone D

Tijdens de werken aan Zone D wordt de Perronstraat voor het doorgaand verkeer afgesloten aan het Ernest Feysplein en aan de Zinnialaan en Mercatorlaan. Lokaal verkeer kan via het Ernest Feysplein zones A, B en C bereiken. De randparking en de parking Mercatorinstituut (Zinnialaan/Mercatorlaan) zijn bereikbaar via Graaf de Smet de Naeyerlaan of Ravelijnstraat - Mercatorlaan - Kazernelaan.

Afwerkingsfase

De zones worden initieel hersteld in een tijdelijke verharding. Bij afronding van het project wordt een finale toplaag asfalt aangebracht. Tijdens deze afwerking wordt de zone opnieuw enkele dagen integraal afgesloten.

Omgeving

De Brigantijnenstraat en de Fortuinstraat blijven toegankelijk voor lokaal verkeer via de Graaf de Smet De Naeyerlaan en de Vrijhavenstraat. De parking tussen het Vuurkruisenplein en gebouw Ra - Delhaize) blijft bereikbaar via de Leopold III-laan, waar tijdelijk tweerichtingsverkeer (op de ventweg) geïnstalleerd wordt.

Meer info over het Warmtenet Oostende op www.warmtenetoostende.be

Gepubliceerd op dinsdag 2 februari 2021 0.00 u.