Aanleg Warmtenet in Slachthuiskaai

Op dinsdag 25 mei 2021 starten de warmtenetwerken in de Slachthuiskaai. De werf start aan de Lijndraaierstraat en schuift op naar de Graaf de Smet de Naeyerbrug toe. Hiermee wordt de verbinding gemaakt tussen het reeds aangelegd warmtenet in de Slachthuiskaai en de werfzone in de Konterdamkaai.

Van dinsdag 25 mei 2021 tot woensdag 9 juli vinden warmtenetwerken plaats in de Slachthuiskaai. De werf start aan de Lijndraaierstraat en schuift op naar de Graaf de Smet de Naeyerbrug toe. Hiermee wordt de verbinding gemaakt tussen het reeds aangelegd warmtenet in de Slachthuiskaai en de werfzone in de Konterdamkaai. 

Algemeen

In de omgeving van de werfzone is enkel lokaal verkeer toegestaan. De tunnel onder de Graaf de Smet de Naeyerlaan wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De tunnel blijft wél toegankelijk voor fietsers en voetgangers. Er geldt een algemeen parkeerverbod in de werfzone. Bewonersgarages blijven wél bereikbaar via de parkeerstrook naast de werfzone.

Minder Hinder 

Om deels tegemoet te komen aan het parkeerongemak kunnen bewoners terecht bij de firma Streeteo by Indigo (Hendrik Serruys-laan 38, T 059 80 69 59) voor een gratis minderhinderkaart. Daarmee kunnen ze gratis parkeren op het openbaar domein van de Stad Oostende tijdens de duur van de werkzaamheden.

Huisvuil

Tijdens de werken kunnen bewoners huisvuil aanbieden op de hoek van de werfzone.

Contact

Warmtenet Oostende is een project van Beauvent cv, een burgercoöperatie die investeert in zon, wind, warmtekrachtkoppeling en warmtenetten. Contact: Jeroen Soenens – Steve De Groote – 059 44 75 08.

Visser & Smit Hanab voert de werken uit. Contact: Tim Zegers - 09 371 71 71

Meer info over het Warmtenet Oostende op www.warmtenetoostende.be

Gepubliceerd op maandag 17 mei 2021 0.00 u.