Aanleg Warmtenet: werken Van Glabbekeplein vanaf 7 september

De werkzaamheden voor de uitbouw van het Warmtenet zijn nog steeds volop aan de gang. Binnenkort wordt gewerkt in de omgeving van het Van Glabbekeplein. Om alles vlot en veilig te laten verlopen, wordt een aantal verkeersmaatregelen genomen.

Op zaterdag 7 september wordt de leidingenbrug over de Ringlaan ter hoogte van de tunnel aangebracht. Om alles vlot en veilig te laten verlopen, worden het Van Glabbekeplein en de tunnels (voor voertuigen en fietsers) volledig afgesloten voor alle verkeer.

De Ringlaan wordt afgesloten vanaf het kruispunt met de Prins Albertlaan tot aan het kruispunt Zandvoordestraat vanaf 04.00 uur tot 18.00 uur. Om 18.00 uur wordt de straat terug opengesteld.

Omleidingen

Voor fietsers:

  • omleiding via Slijkensesteenweg en Graaf de Smet de Naeyerlaan
  • het nieuwe fietspad Groene 62 wordt eveneens afgesloten : fietsers via Konterdam (Zandvoordestraat)

Voertuigen:

  • Van Vuurtorenwijk/Bredene naar centrum : via Prins Albertlaan – Oudenburgsesteenweg – Stationsstraat – A10 (of Zandvoordestraat)
  • Van centrum naar Vuurtorenwijk/Bredene : aangeduide omleiding via A10 (afrit Zandvoorde), vervolgens Stationsstraat – Oudenburgsesteenweg – Prins Albertlaan
  • Vanaf A10 naar Vuurtorenwijk/Bredene : via afrit Zandvoorde (wordt aangeduid)
  • AZ Damiaan bereikbaar via Hazegras/Konterdamkaai of Gouwelozestraat

Na de plaatsing van deze leidingenbrug moeten nog aansluitingen gebeuren ter hoogte van de Konterdamkaai. Daarom blijft de fietstunnel afgesloten vanaf 7 september tot 18 oktober en moeten fietsers van en naar Vuurtorenwijk/Bredene blijvend via de Slijkensesteenweg rijden.

Meer info over de werkzaamheden aan het Warmtenet vind je op www.warmtenetoostende.be/

Gepubliceerd op woensdag 4 september 2019 0.00 u.