Aanplanting Geboortebos vindt plaats in voorjaar 2024

In het voorjaar van 2024 zal Stad Oostende een nieuwe aanplanting in het Geboortebos organiseren. Ouders van kindjes geboren in 2021, 2022 en 2023 krijgen de kans om er een boompje te planten. Ook de ouders van sterrenkindjes worden uitgenodigd.

Om de geboorte van hun kind te vieren, krijgen de ouders van kersverse Oostendenaartjes elk jaar de kans om een boompje te planten in het Geboortebos. Al sinds 1999 nodigt de Stad alle jonge ouders uit om dit te doen. Het Geboortebos is onderdeel van het Stadsrandbos en op die manier breidt het bos een beetje uit.

Aanplanting Geboortebos vindt plaats in voorjaar 2024

De aanplanting is om vele redenen belangrijk: bomen zijn de longen van de wereld. Het planten van een boom op de plaats waar je bent geboren, is ook een symbolisch gebaar. Vorig jaar kon de geplande aanplanting niet plaatsvinden wegens het gebrek aan geschikte grond.

Verder is de toevoer van jonge bomen niet gegarandeerd door de warme temperatuur van de voorbije periode. Deze kunnen pas uit de grond als ze al hun bladeren hebben verloren. Hierdoor is het moeilijk om ook dit jaar een haalbare aanplantdatum voor het Geboortebos in te plannen. De Stad heeft echter gewerkt aan het vinden van een oplossing die nu ook in zicht is.

Stad Oostende verplaatst de aanplanting naar het voorjaar van 2024. Ouders van kindjes geboren in 2021, 2022 en 2023 zullen een persoonlijke uitnodiging ontvangen. Ook de ouders van sterrenkindjes worden uitgenodigd.

Gepubliceerd op woensdag 8 november 2023 14.25 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.