aanplanting helmgras

Hoofdthemas

In het kader van het vergroeningsproject, betoelaagd door de Provincie West-Vlaanderen, worden in Oostende, in samenwerking met het Agentschap Maritieme Dienstverlening en Kust, 3 aanplantacties (voorjaar 2024, 2025 en 2026) op het strand van Oostende georganiseerd. Helmgras wordt aangeplant door leerlingen van het 5de en 6de leerjaar van Oostendse lagere scholen.

Voorafgaand aan elke aanplanting geeft de stedenbandcoördinator een infosessie in de deelnemende school. Tijdens deze infosessie worden de uitdagingen van klimaatverandering toegelicht op een kindvriendelijke manier. Ook de noodzaak van natuurlijke buffers en aanplantingen op het strand komen aan bod.

In 2024 vond de aanplanting plaats op donderdag 14 maart op de Oosteroever. Leerlingen van Leefschool De Vlieger, BSGO Hendrik Conscience en OLVO Vuurtoren namen deel.

Wil je als school graag deelnemen aan de aanplantingen in 2025 en/of 2026? Vul dan dit formulier in. 

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.