Afscheidswoordje van Chantal Vandesande

Chantal schreef een brief voor al haar collega's.

Hallo iedereen,

Na 28 jaar voor kindjes te hebben gezorgd bij mij thuis ,aangesloten bij de dienst gezinsopvang vind ik dat het mooi is geweest 😊. Daarom heb ik besloten om de opvang te beëindigen vanaf 1 januari 2022.

Ik heb het steeds met hart en ziel gedaan. Opengestaan om alle kindjes een warme thuis te geven terwijl mama en papa uit werken waren . 

Ze verzorgen, knuffelen, pijntjes wegkussen, knutselen, smakelijke maaltijdjes voorschotelen, troosten, animeren, mee uit wandelen nemen, mooschen, zotjes doen om ze te doen gieren van het lachen, schilderen, puzzelen , boetseren met plasticine, dansen , zingen, turnen, voorlezen..pottytraining, spelletjes spelen en nieuwe spelletjes uitvinden. Leren opruimen. Met water laten spelen in de tuin. Laten kliederen met potjes en blaadjes en een beetje slijk... Het spreken stimuleren ...en de fijne motoriek en de grove motoriek ..en veeeeeeeeel knuffelen en hen veeeeeel liefde meegeven en humor, en zoveel meer… voor het leven...en een vertrouwensband opbouwen met de ouders . ....

Veel van mijn oudste onthaalkindjes hebben nu zelf al kindjes. Het is een plezier om ze tegen te komen en met veel liefde terug te kunnen denken aan de maanden tot jaren dat ik zelf voor hen zorgde en hen koesterde.

Door deze job ben ik er ook steeds geweest voor mijn eigen kinderen, mijn eigen gezin. Wel met de nodige aandacht dat het nooit overbelastend werd voor hen want dan ging ik er niet zoveel plezier aan beleven. In tegendeel echter. Ik zorg nu ook al 8 jaar voor mijn kleinkindjes gemengd met de onthaalkindjes zodat ze wederzijds van elkaar kunnen leren.    

Ik ben echt fier op mijn loopbaan!

Het is de levensbasis voor de allerkleinsten. Vertrouwen, warmte en liefde geven zodat de ouders met een veilig hart hun kroost kunnen achterlaten .

Ook de talrijke vormingen die je inzicht geven in jezelf hebben mij gedurende de jaren helpen vormen tot wie ik nu ben. Ik heb superveel geduld gekweekt met de kindjes vooral en ben nog assertiever geworden naar de ouders toe. Het is immers niet altijd evident om vanuit je huis alles vlotjes te laten verlopen. Als de ouders regelmatig te laat zijn bijvoorbeeld moet je er iets op durven zeggen. Maar gelukkig gebeurde dit slechts zelden ..

Mijn man Rudy is reeds meer dan 4 jaar op pensioen en helpt waar hij kan in de opvang. En hij doet dat super.

Gezien de ouders van mijn laatste onthaalkindjes echter meer en later opvang vragen en wij hen dit niet meer kunnen geven werd er voor hen een andere oplossing gezocht die heel goed zal passen.

 En het is voor mij de gepaste tijd om er in schoonheid mee af te ronden 😊

 Merci voor de mooie samenwerking, de vele feestjes, recepties en vormingen ..

Aan alle verantwoordelijken, vooral Aaike en Joke die nog meer bij mij over de werkvloer kwam een dikke thanks en knuffel en dit ook voor al mijn collegaatjes waaronder van de oudsten binnenkort ook enkele afvloeien.

 28 jaar ! A lifetime !! Maar wel een hele goeie 😁

 Veel liefs aan iedereen ,

Chantal Vandesande

Gepubliceerd op dinsdag 12 oktober 2021 15.20 u.