Ali’ s magical coriander chutney

Hoofdthemas

Voor de oorlog was ik kok/cateraar in Afghanistan. Op elk trouwfeest, begrafenis of verjaardagsfeest werd steeds een beroep gedaan op mij. Ik kookte en barbecuede op verschillende feesten voor soms meer dan 100 personen.

Koken voor anderen maakt me blij. Mijn doel was en is nog steeds via koken een glimlach toveren op de mensen hun gezicht!

Tijdens de oorlog ben ik getroffen door een bom, waardoor een groot deel van mijn lichaam stuk is. Ik heb hierdoor te weinig energie om dagelijks terug op grote schaal te koken. Toch blijf ik actief binnen tal van vzw’ s en sociale organisaties in Oostende waar ik gevraagd word om te koken voor groepen. Nadien moet ik steeds enkele dagen herstellen van de inspanning.  Door mijn ziekte kan ik niet lang werken, mijn lichaam is stuk en ik ben blij dat ik nog leef.  Was ik niet ziek, startte ik een restaurant in Oostende om dagelijks mensen blij te maken.

Solidariteit voor mij?

Samen is beter. In Afghanistan kookte ik jaarlijks 5 dagen gratis voor 200 a 300 mensen. Sommige mensen aten maanden geen vlees of groenten, maar enkel brood of rijst. In Afghanistan ontving ik van verschillende burgers en supermarkten een bedrag om deze maaltijden klaar te maken.

Tijdens deze 5 dagen zaten mensen met weinig of veel geld samen rond de tafel. Geld of afkomst was even niet langer belangrijk maar de gemeenschap primeerde. Dat was voor mij solidariteit. Zo krijg je inzicht in je gemeenschap.

Ali’ s magical coriander chutney bevat

  • Azijn
  • Knoflook
  • Koriander
  • Salie
  • Dragon
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.