Alleen nog evenementen met minder impact in Maria-Hendrikapark

Afgelopen weekend was de evenementenweide in het Maria-Hendrikapark de locatie voor het Sinner’s Day festival. Een eerste evaluatie van de logistieke opbouw en de klachten na het festival leert ons dat het Maria-Hendrikapark niet de ideale locatie is voor dergelijke evenementen.

Het Sinner’s Day festival in het Maria-Hendrikapark pakte uit met verschillende headliners van internationale allure en trok hiermee vorig weekend duizenden bezoekers uit binnen- en buitenland. Heel wat van deze bezoekers overnachtten in de Stad aan Zee. De Oostendse hotels zijn dan ook tevreden met de return van dit festival.

Tijdens de opbouw en de duur van het festival bleek echter dat de evenementenweide in het park zijn beperkingen heeft. Enerzijds qua logistieke opbouw, maar anderzijds ook qua impact op de omgeving. Er kwamen verschillende klachten van geluidsoverlast uit de buurt. Om deze redenen zullen er in de toekomst geen meerdaagse festivals met zware logistieke impact, dj-sets of rockconcerten meer plaatsvinden in het Maria-Hendrikapark. Evenementen met minder impact op de omgeving, zoals bijvoorbeeld familievoorstellingen, theater of klassieke concerten, zullen nog wel mogelijk zijn.

Gepubliceerd op woensdag 29 juni 2022 17.09 u.