Annelies Van Dinter - Echo Beatty

Hoofdthemas

Annelies Van Dinter is een in het Antwerpen residerende songschrijver, multi-instrumentalist en producer en op alle vlakken een autodidact. Met haar meest persoonlijke project Echo Beatty bracht ze reeds drie door de pers gelauwerde langspelers en verschillende EP's uit met als meest recente release het album 'Vision Glitch' dat in maart op Unday Records uitgekomen is. Met Echo Beatty deed ze reeds verschillende Europese tournees en stond ze op festivals als Pukkelpop, Eurosonic (NL), One Of A Million Festival (CH), Leffingeleuren en Bos!Festival. Naga Ghost is een project met drummer Christophe Claeys (Monolithe Noir, Amatorski, Zeeskirts en vroeger ook bij-Mark Lanegan band, Balthazar, Faces On TV en Magnus) dat ontstaan is vanuit een residentie in VIERNULVIER (Vooruit)in Gent in de zomer van 2020. TAKH is een nieuw project met ex-leden van The Black Heart Rebellion, waarbij Annelies drumt en zingt. PRUILLIP, een sludge project samen met Louis Evrard zal in november 2023 een album uitbrengen op het Belgische eclectische label CortizonaZe speelden in februari al op We Are Open en gaan deze winter naar het showcase festival One Of A Million in Zwitserland.

Annelies begon met drummen toen ze elf was, ging in een punkbandje spelen op haar vijftiende en begon vanaf ze drie akkoorden kon op een gitaar haar eigen nummers te schrijven. Ze nam op haar slaapkamer haar eerste demo's op die ze liet horen aan Eppo Jansen die toen nog in Muziekcentrum Trix programmeerde. Via hem werd ze door Arne Van Peteghem van Styrofoam gevraagd om zijn live band te vervoegen en gedurende twee jaar tourde ze met hem in Europa en de VS. Annelies werd doorheen de jaren een frequent gevraagde componist, zangeres en instrumentalist voor andere projecten en leverde bijdragen aan opnames en/of live optredens van o.a. The Black Heart Rebellion, Steven De Bruyne, Trixie Whitley, Bed Rugs, Marble Sounds en Mauro Pawlowski. In 2019 maakte ze samen met dichteres/performer Lotte Dodion een muziekvoorstelling rond het werk van Patti Smith, op vraag van Bibliotheek Genk en C-Mine. Deze voorstelling ging op tournee langs culturele centra in Vlaanderen.

Daarnaast coacht Annelies al enkele jaren met veel liefde iedere zomer een rockkamp voor tieners in Muziekcentrum Trix en vindt ze het belang van zichtbare rolmodellen voor jonge vrouwen met muzikale ambities onmiskenbaar en probeert ze zelf wars van genderconventies haar eigen projecten te navigeren in een muzieksector waar de balans tussen M/V/X nog steeds niet genoeg aanwezig is. 

Kenmerkend voor Annelies haar pad is dat ze niet gebonden is aan één genre of scène en dat de projecten waar ze haar bijdrage verleent, heel uiteenlopend zijn. Annelies volgde ook bewust geen muziekopleiding. Ze verkoos een persoonlijke zoektocht waarbij het intuïtieve primeert. Haar leerschool zijn de samenwerkingen met anderen en het opzoeken van uitdagingen en experiment. Ze draagt nog steeds de punk mentaliteit in zich dat je met twee noten al een nummer kan maken, dat je vooral buiten de lijnen mag kleuren en dat de energie van je creatie en de connectie met de luisteraar de essentie zijn. Al de rest is extra. 


foto: Koen Broos

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.