Sociale kruidenier Antenne gaat mobiel

Vanaf deze week start sociale kruidenier Antenne met een mobiele service om mensen die zelf niet naar de winkel kunnen komen, uit de nood te helpen. Zo verlagen we de drempel nog extra voor mensen in armoede.

Naar de winkel gaan, is voor sommige mensen een hele opgave. Ouderen of mensen met een beperking blijven soms liever binnen of kunnen zich moeilijk verplaatsen. Reguliere supermarkten bieden de mogelijkheid om aan huis te leveren, maar vaak is dit erg duur. Tijdens de coronacrisis hebben mensen in armoede meer dan ooit moeite om het hoofd boven water te houden.

Vrijwillige koeriers doorbreken sociaal isolement

Dankzij een gift van de Koning Boudewijnstichting hebben we twee bakfietsen kunnen aankopen voor Antenne. Ook fietsenwinkel #GinoBikes steunt dit project en leverde niet enkel de bakfietsen maar voorziet ook gratis onderhoud. Na een proefperiode tijdens de lockdown in het voorjaar kunnen we nu volledig van start gaan met de 'mobiele sociale kruidenier'. Zo bereiken we de meest kwetsbare klanten en laten we niemand achter.

Vanaf vandaag gaat de Antenne langs bij klanten thuis om levensmiddelen te leveren in de wijken Centrum en Westerkwartier. De koeriers zijn vrijwilligers die in de eerste plaats ingezet worden om de boodschappen tot bij de kwetsbare burgers te brengen. Via de vrijwilligers willen we ook het sociaal isolement doorbreken. Via een babbel kunnen bepaalde noden worden gedetecteerd en vragen of signalen overgemaakt worden aan opbouwwerkers of sociale partners. Op die manier verlagen we ook de drempel naar andere hulp.

Vragen over voedselhulp?

De sociale kruidenier Antenne wil ook na de coronaperiode structureel inzetten op een mobiele service waarbij gezonde en betaalbare levensmiddelen met de fiets aan huis geleverd worden bij  kwetsbare doelgroepen die minder mobiel zijn.

Iedereen die nood heeft aan betaalbare levensmiddelen van bij de sociale kruidenier Antenne kan terecht bij de Sociale Noodlijn op 0800 1 8400 (optie 3) of mailen naar antenne@oostende.be

Gepubliceerd op donderdag 26 november 2020 10.51 u.