Archief

Archief

Contact

dienst Archief

Gebouw
Stadhuis Oostende
Vindictivelaan 1 , 8400 Oostende
Tel./GSM
059 25 88 25
archief@oostende.be
Website
archief.oostende.be/archiefHome.aspx

Openingsuren

Vandaag

Gesloten
op afspraak9tot12uur &13tot16.30uur

Morgen

Gesloten
op afspraak9tot12uur &13tot16.30uur

In het Stadsarchief vind je de archieven van de stedelijke diensten van de stad Oostende en een klein aantal archieven van Oostendse archiefvormers die hun archief naar het Stadsarchief hebben overgebracht. Je kan alle inventarissen van de archieven die worden bewaard in het Stadsarchief raadplegen via de Archiefbank Oostende.  
In veel gevallen hebben we de archiefdocumenten ook gedigitaliseerd en aan het inventarisnummer gekoppeld.  Hierdoor kan je ook het document zelf rechtstreeks en online raadplegen. Dat is o.a. het geval voor alle akten van de burgerlijke stand van Oostende, Stene, Zandvoorde en Mariakerke die ouder zijn dan 100 jaar, voor de jaarverslagen en de notulen van de Gemeenteraad van Oostende.  

Archieven die nog niet online ter beschikking zijn, kan je online aanvragen via de Archiefbank.  We halen het dossier dan voor jou uit en laten je weten waar en wanneer je het dossier kan komen inkijken. Sommige dossiers zijn niet of beperkt openbaar, bv. door de wet op de privacy.  In dat geval krijg je enkel inzage als je kan bewijzen dat je gemachtigd bent om het dossier in te kijken. 

Alle openingsuren
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.