Arktos

Aktos is een professionele vormingsorganisatie voor maatschappelijk kwetsbare jongeren van 12 tot en met 25 jaar. De basis van haar werk is het geloof in de kwaliteiten en het potentieel van elke jongere.

Arktos kiest voor een gedifferentieerde aanpak en stelt zich drie opdrachten: vormen, signaleren en ondersteunen.

De unieke combinatie van deze drie pijlers zorgt ervoor dat hun deskundigheid vertaald wordt in het werken met de jongeren zelf, de ondersteuning van diverse organisaties en diensten en niet in het minst in gerichte signalen naar de bredere samenleving. Jongeren zijn alomtegenwoordig en bewegen zich op verschillende levensdomeinen. De projecten van Arktos vinden dan ook hun aanknopingspunt vanuit zes inrijpoorten: arbeid, welzijn, onderwijs, justitie, jeugdwerk en leefomgeving.

JongerenWerking Nieuwe Stad, kortweg 'JWNS' is er voor jongeren van 12 tot 18 die in de wijk Nieuwe Stad wonen of rondhangen. Per maand maken we met de jongeren samen een kalender op, waar vorming via workshops, ontmoeting, ontspanning, participatie, buurtgericht werken en uitstappen een plaats in krijgen. We vertrekken nog steeds vanuit de interesses van de jongeren zelf en bieden af en toe nieuwe ervaringen aan, de kalender biedt dan ook steeds ‘voor elk wat wils’.

JWNS heeft haar lokaal op het E. Moysonplein 6 ('De Oude Wasserette') en is open op woensdagavond van 18 tot 22u, vrijdag van 18u30 tot 21u30 en zaterdag van 14u tot 18u. Twee vormingswerkers van Arktos begeleiden de activiteiten.

Contact

Abby Sinnaeve

Fortstraat 128 , 8400 Oostende
Tel./GSM
0492090786
asinnaeve@arktos.be

Adres

Fortstraat 128 , 8400 Oostende
Tel./GSM
059 70 10 14
info@arktos.be

Voorzitter

Kris Houthuys

Secretaris

Erik Vanwoensel