Arlette Vereecke

Arlette Vereecke exposeerde in binnen- en buitenland: o.a. Museum voor Schone Kunsten Oostende, Lineart Gent, Den Haag Holland Art Fair, Brussel, Toronto en Rotterdam, met galerij "pro Art" Lier in Nice en Munchen. Mijn werk is geëvolueerd vanuit een gepassioneerd en gedreven schilderen tot een zoektocht naar mezelf, een tocht in de TIJD waarin RUIMTE en STILTE de essentiële elementen zijn.

Vanaf 1977 volgde Arlette Vereecke schilderen, tekenen en etsen aan de stedelijke academie in Oostende. Ze vervolmaakte zich aan de stedelijke academie in Brugge. Vanaf 1982 volgde ze meerdere cursussen vrij aquarel schilderen onder leiding van Jan Buytaert naar de zienswijze van O. Kokoschka en zijn " Schule des Schens ".
Vanaf 1985 volgde ze meerdere cursussen, schilder stages en experimentele sessies acrylschilderen volgens " het Poperinge gebeuren " in diverse steden in België en Italië.

Met een minimum aan plastische middelen tracht ik mezelf telkens opnieuw in mijn doeken te verliezen en een sfeer te brengen die deze universele elementen in zich dragen.  Ik wil geen anekdotisch verhaal schilderen wel mensen een " rustpunt " geven waarin ze even kunnen (al was het maar een halve minuut) wegdromen en genieten van de kleuren, de sfeer, kortom een heerlijk moment. Wandelend langs de vloedlijn ervaar ik wat mijn schilderijen willen uitdrukken. Het weids, eenvoudig en eindeloos landschap doet me dromen en wekt een zekere mystiek en spiritualiteit op.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.