Associatievorming en samenwerking tussen artsen van beide campussen wordt verder gestimuleerd

Een belangrijk voorbereidend traject voor de integratie van AZ Damiaan en AV Henri Serruys tot AZ Oostende, is het stimuleren van associatievorming bij de artsen. Daarvoor werd zowel een juridische als een financieel adviseur aangesteld.

Een belangrijk voorbereidend traject voor de integratie van AZ Damiaan en AV Henri Serruys tot AZ Oostende, is het stimuleren van associatievorming bij de artsen.

Er werd zowel een juridische als een financieel adviseur aangesteld om de verschillende samenwerkingen die er op vandaag zijn in kaart te brengen, maar ook om toekomstige samenwerkingen te formaliseren in associatiecontracten.

Onafhankelijk advies en constructieve samenwerking

De twee adviseurs werden door de artsen aangesteld, in samenspraak tussen beide campussen.
Zij zullen de gesprekken tussen de artsen en specialisten van AZ Damiaan en het Serruysziekenhuis begeleiden en de betrokken partijen op een onafhankelijke manier adviseren om de huidige constructieve samenwerking verder uit te bouwen.

De voortgang wordt teruggekoppeld aan een overlegorgaan waarin zowel de artsen als het bestuur van beide campussen vertegenwoordigd zijn. Ook de onafhankelijke adviseurs nemen hier aan deel. Op 17 maart komen de artsen uit beide campussen AZ Damiaan en Henri Serruys opnieuw samen.

Gepubliceerd op donderdag 10 maart 2022 15.43 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.