Audiovisueel atelier - 2e en 3e graad

KAZ Audiovisueel Atelier in lockdown 2020

Het Audiovisueel Atelier is heel snel na de uitbraak van Covid19, maar met wisselend bereik van de leerlingen, online beginnen werken. Eerst per mail, later met de KAZ webpagina’s en Google Classrooms. Na een paar weken van proberen en testen, loopt alles al een hele tijd vlotjes.

Elke week zijn er op de gewone lesuren, per klas, videochats met de leerlingen via Meet.

De eerste opdracht was een film of een animatie over hoe je de coronacrisis beleefde en thuis de tijd doorbracht.

Momenteel werken we rond “Pre Cinema”. We maken dus bewegende beelden met technieken die dateren van voor de uitvinding van de fotografie en de cinema. Eerst maakten we een Thaumatroop, nu is iedereen bezig aan een Fenakistiscoop.

Er is dus altijd een opdracht voorzien, die zonder veel extra middelen, door iedereen thuis kan gemaakt worden. Er zijn zeker geen bijzondere computerprogramma’s  of dure apparatuur vereist. Ook wie aan een persoonlijk audiovisueel project wil werken, kan daar na overleg, zeker mee aan de slag, met feedback, en assistentie wanneer nodig.

De leerlingen kunnen na de uitleg en feedback tijdens de videochat, de opdrachten ook bekijken in de vorm van een Google Presentatie (een soort van Powerpoint) via hun digitale Classroom. Er is ook altijd een link naar enkele voorbeeldfilmpjes ter inspiratie.

Wanneer de werkjes klaar zijn, kunnen de leerlingen deze uploaden naar hun persoonlijke map op een Google Drive van de academie.

Hierbij enkele filmpjes ter illustratie.

Het eerste filmpje is een montage van enkele werkjes i.v.m. de eerste opdracht, die ging over hoe de leerlingen de coronacrisis beleefden en hun tijd doorbrachten.

AV Atelier Roundup 01.mp497,7 Mb(mp4)

Het tweede filmpje is een selectie uit de resultaten van de eerste online opdracht via Classrooms en KAZ Webpagina's, rond PreCinema technieken.

AV Atelier Roundup 02.mp474,7 Mb(mp4)