Autodelen

Hoofdthemas

Autodelen

Wie een auto deelt, maakt met meerdere mensen gebruik van één auto. Je maakt gebruik van de auto wanneer je die nodig hebt. Wanneer je hem niet nodig hebt, kan iemand anders hem gebruiken. Op die manier wordt de auto beter en doordacht gebruikt.

Autodelen is vooral nuttig voor:

  • wie geen auto heeft, maar er af en toe wel één kan gebruiken
  • wie zijn (tweede) auto vrij weinig gebruikt (minder dan 12.000 km per jaar)
  • wie overweegt om een (tweede) auto te kopen

In Oostende zijn twee spelers actief om gebruik te maken van 'autodelen': Cambio en Dégage.

Cambio

Het systeem van Cambio is vrij eenvoudig. Om gebruik te maken van een deelwagen volstaat het om je te registreren. Je krijgt dan een Cambio-kaart thuis. Via de app kan je de rit reserveren om zeker te zijn dat er voor jou een wagen ter beschikking is. Op het tijdstip van je reservatie kan je de wagen ophalen. Je betaalt enkel in functie van het gebruik.

Alle Cambio locaties vind je op dit plannetje

Meer weten? Lees er hier alles over! 


Dégage

Dégage is een ledenorganisatie die particulier kostendelend auto- en fietsdelen aanbiedt in Vlaanderen en Brussel.

Bij Dégage huur je geen wagen of fiets, maar je leent het voertuig van je buur. Dat vraagt vertrouwen en een open en begripvolle communicatie tussen gebruikers en eigenaars. Dégage helpt de leden bij het delen. De wagens blijven eigendom van anderen en komen in de vloot terecht, beschikbaar voor alle leden. Bovendien is Dégage volledig voor en door particulieren georganiseerd.

Alle deelauto’s zijn beschikbaar tegen een transparante vaste kilometervergoeding. De leden betalen per kilometer – niet per tijd – wat de deelauto’s geschikt maken voor langere periodes. De ontlener betaalt per kwartaal aan Dégage voor zijn/haar gereden kilometers. Dégage betaalt de eigenaar de gemaakte kosten terug voor deze gedeelde kilometers.

Meer info op www.degage.be

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.