Praktisch

Op zondag 17 september 2023 vindt in heel Vlaanderen op tal van plaatsen 'autovrije' of 'autoloze' zondag plaats. Ook Oostende doet voor de vijfde keer op rij mee aan Autovrije Zondag van 12.00 tot 18.00 uur.

Die zondag wordt de Oostendse binnenstad autoluw. Het gaat om de zone die is begrensd door de Vindictivelaan, de Visserskaai, de Zeedijk (Koning Albert I-promenade) en de Leopold II-laan. In die zone is gemotoriseerd verkeer tussen 12.00 en 18.00 uur niet (wagens, bromfietsen, bestelwagens,...) toegelaten. Uitzonderingen hierop vind je op de pagina over doorgangskaarten. Iedereen kan de zone wel altijd stapvoets (!) uitrijden.

De bewoners van de Sint-Sebastiaansstraat kunnen hun straat verlaten via het kruispunt Sint-Sebastiaansstraat - Hendrik Serruylaan. De werfput naar aanleiding van de werkzaamheden aan het Marie-Jos├ęplein wordt even dichtgemaakt.

Tijdens de opbouw van een aantal activiteiten worden de Leopold II-laan (tussen Karel Janssenslaan en Euphrosina Beernaertstraat) en Albert I-promenade (tussen Langestraat en Boekarestraat) afgesloten voor verkeer tussen 10.00 en 19.00 uur.

De situatie wordt ter plaatse duidelijk gesignaleerd.

Kom je op de Autovrije Zondag naar Oostende? Gebruik dan zeker het openbaar vervoer of kom met de fiets of te voet!

Kom je toch met de wagen? Dan kan je die kwijt op de volgende parkeerterreinen buiten de autovrije zone:

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.