Avondmarkten voor de rest van de zomer goedgekeurd

Nadat de testmarkt van 4 juli 2021 positief geëvalueerd werd, heeft Stad Oostende de organisatie van de zondagse avondmarkten in Mariakerke voor de rest van de zomer goedgekeurd. De bezoekers en marktkramers moeten steeds de geldende coronamaatregelen naleven.

Na de eerste succesvolle testavondmarkt op 4 juli, besliste het College van Burgemeester en Schepenen dat de avondmarkten ook voor de rest van de zomer georganiseerd mogen worden. De eerstvolgende markten vinden plaats op zondag 25 juli, 8 en 15 augustus en 4 en 11 september 2021. De zondagse avondmarkten starten telkens om 18.00 uur op de zeedijk van Mariakerke.

Coronamaatregelen

Om de avondmarkten op een veilige manier te laten verlopen, moet er nog steeds rekening gehouden worden met de geldende coronamaatregelen. De marktkramers, hun personeel en hun klanten moeten mondmaskers dragen die mond en neus bedekken.  

Voeding en dranken op de markt worden aangeboden volgens de regels van het horecaprotocol. Je mag dus met maximaal acht personen aan een tafel zitten, de bediening gebeurt aan tafel en take-away is toegestaan.

Optredens

Als onderdeel van de avondmarkten kunnen er ook muziekoptredens georganiseerd worden in open lucht op de parking ter hoogte van de Leopold Vantyghemlaan. Daarbij zijn er maximaal 2.500 personen toegelaten met mondmaskers en op veilige afstand van elkaar.

 
Gepubliceerd op zondag 18 juli 2021 0.00 u.