Babou Wallyn wint ontwerpwedstrijd 'De Skate van Ensor'

Eerder dit jaar lanceerde Stad Oostende de ontwerpwedstrijd 'De Skate van Ensor'. Uit negentien inzendingen, werd Babou Wallyn de winnaar met haar skateboard, geïnspireerd door James Ensors 'De baden van Oostende'.

Stad Oostende stelt met trots de winnaar van de ontwerpwedstrijd ‘De Skate van Ensor’ voor. De 19-jarige Babou Wallyn uit Oostende kwam met het beste ontwerp. Haar skateboard verwijst naar ‘De baden van Oostende’ van James Ensor en is met de strandcabines en windmolens tegelijk een knipoog naar het heden. De kleine ontdekkingen in het ontwerp zetten aan om te blijven kijken. Babou wint een geldprijs van 250 euro en twee exemplaren van haar eigen ontworpen skateboard.

In totaal stuurden negentien jonge ontwerpers een eigen ontwerp in. Een jury van ontwerp-, cultuur- en skatedeskundigen had de moeilijke taak om een laureaat te kiezen. Hierbij hielden ze rekening met de algemene vormgeving, originaliteit en de verwijzing naar een werk of de persoon van James Ensor.

Jaarlijkse traditie

Oostende heeft een lange geschiedenis als skatestad. Om dat extra in de verf te zetten brengt de Stad jaarlijks een skateboard uit met een verwijzing naar Oostende. In 2024, het Ensorjaar, was het evident om een eerbetoon aan James Ensor te brengen. Het was ook de uitgelezen kans om lokaal talent de kans te geven zich te tonen.

Haal het unieke skateboard in huis met UiTPASpunten

Het skateboarddeck is een collector's item, want er zijn slechts honderd exemplaren gemaakt. Het skateboard is niet te koop en enkel als UiTPAS-ruilvoordeel verkrijgbaar bij de dienst Jeugd van Stad Oostende.

Gepubliceerd op dinsdag 4 juni 2024 10.35 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.