Beachbars zijn er binnenkort weer!

Ook deze zomer telt het Oostendse strand weer een aantal strandbars. De opbouw van deze tijdelijke bars op het strand gaat van start op 19 mei. De beachbars zijn open van 25 mei tot 11 september 2022.

Ook deze zomer telt het Oostendse strand weer een aantal beachbars. De opbouw van deze tijdelijke bars op het strand start op donderdag 19 mei 2022. De beachbars zijn open van 25 of 26 mei tot 11 september 2022 en mogen elke dag de deuren openen van 10.00 uur tot middernacht. De afbraak duurt tot 16 september 2022.

Op het strand ter hoogte van het Kursaal/Westhelling komt opnieuw de Blue Buddha Beach. De beachbars Bondi Beach en Polé Polé Beach bevinden zich in de zone tussen Kursaal Oostende en het Zeeheldenplein. Aan het Klein Strand is er opnieuw de beachbar Petite Plage en aan het groeistrand (westelijke strekdam) vind je de beachbar Chiri. In Mariakerke zijn er weer twee beachbars: Marie K en Buddha Mar.

Ook het Q Beachhouse komt deze zomer terug naar het Groot Strand tussen de Kemmelbergstraat en de Parijsstraat. De opbouw is voorzien vanaf maandag 23 mei 2022 met nivellering en de eigenlijke opbouw vanaf maandag 30 mei 2022. Q Beachhouse is geopend van zaterdag 2 juli t.e.m. zondag 4 september 2022. De afbraak gebeurt van maandag 5 t.e.m. vrijdag 16 september 2022. Er mogen opnieuw maximaal 5 Sunsetconcerten worden georganiseerd.

De beachbars hebben een EHBO-post, publieke sanitaire voorzieningen, een terras met een tijdelijk karakter en/of lockers voor het opbergen van persoonlijke spullen. De uitbaters zorgen voor een zomerse invulling van de beachbar, met een aangepast decor en een stijl passend bij de strandbeleving.

Conform de voorwaarden van een evenement in het PRUP (Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan), mag er ook eten en drank geserveerd worden.

Richtlijnen in verband met de geluidsnormen

Geluidsexpert: bij de start van de beachbars wordt opnieuw een geluidsexpert ingeschakeld. Deze expert wordt aangeduid door Toerisme Oostende vzw om een geluidsplan op te maken om de geluidshinder voor de omwonenden in te perken.

De geluidsnormen worden als volgt vastgelegd:

  • van 10.00 tot 22.00 uur: mag er muziek worden gespeeld, waarbij de geluidsnorm van maximum 75 decibel geldt, gemeten op het terras van de beachbar.
  • van 22.00 tot 24.00 uur: geen muziek
  • Er moet voor de politie een makkelijk toegankelijke geluidsmeter geplaatst worden.

Stad Oostende wil met de beachbars voor extra comfort zorgen voor de strandgasten en de strandbeleving naar een nog hoger niveau tillen. Door een duidelijke bepaling van de geluidsnormen en regelmatige controles op de naleving ervan, willen we een goed evenwicht bewaken voor de buurt.

Meer info bij Toerisme Oostende vzw, T 059 70 11 99 of via info@visitoostende.be 

Gepubliceerd op dinsdag 10 mei 2022 0.00 u.