Beachbars zijn er binnenkort weer!

Ook deze zomer telt het Oostendse strand weer een aantal strandbars. De opbouw van deze tijdelijke bars op het strand gaat van start op 2 mei. De beachbars zijn open van 8 mei tot 1 september 2024.

Ook deze zomer telt het Oostendse strand weer een aantal beachbars. De opbouw van deze tijdelijke bars op het strand start op donderdag 2 mei 2024. De beachbars zijn open van 8 mei tot 1 september 2024 en mogen elke dag de deuren openen van 10.00 uur tot middernacht. De afbraak duurt tot 6 september 2024.

Op het strand ter hoogte van het Kursaal/Westhelling komt opnieuw de Blue Buddha Beach. De beachbars Bondi Beach en Polé Polé Beach bevinden zich in de zone tussen Kursaal Oostende en het Zeeheldenplein. Beachbar Petite Plage komt zoals vorig jaar opnieuw naar het groeistrand (westelijke strekdam). In Mariakerke zijn er weer twee beachbars: Marie K en Beach Bar à Mar.

Ook het Q-Beachhouse komt deze zomer terug naar het Groot Strand tussen de Kemmelbergstraat en de Parijsstraat. De opbouw is voorzien vanaf dinsdag 21 mei 2024 met nivellering en de eigenlijke opbouw vanaf maandag 27 mei 2024. Q-Beachhouse is geopend van vrijdag 28 juni t.e.m. zondag 1 september 2024. Op vrijdag 28 juni wordt er een soft opening georganiseerd op uitnodiging. Op zaterdag 29 juni 2024 is er de officiële opening voor het grote publiek. De afbraak gebeurt vanaf maandag 2 t.e.m. vrijdag 13 september 2024.

Ook dit jaar zullen er naar analogie met de voorbije jaren kleine radio sessies van artiesten georganiseerd worden. De live radiouitzendingen zullen lopen gedurende de volledige openingsduur van het Q-Beachhouse. Er wordt een openingsevenement georganiseerd op 29 juni en een slotevent op 30 augustus 2024. Daarnaast zullen er ook 3 Sunsetconcerten georganiseerd worden. Er liggen reeds twee data al vast: 20 juli en 8 augustus 2024. Alle verdere info vindt u binnenkort op www.qmusic.be.  

De beachbars hebben een EHBO-post, publieke sanitaire voorzieningen, een terras met een tijdelijk karakter en/of lockers voor het opbergen van persoonlijke spullen. De uitbaters zorgen voor een zomerse invulling van de beachbar, met een aangepast decor en een stijl passend bij de strandbeleving.

Conform de voorwaarden van een evenement in het PRUP (Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan), mag er ook eten en drank geserveerd worden.

Richtlijnen in verband met geluidsnormen

Ook dit jaar moeten de uitbaters een geijkte geluidsmeter klasse 2 plaatsen om het geluidsniveau weer te geven.

De geluidsnormen worden als volgt vastgelegd:

  • van 10.00 tot 22.00 uur: mag er muziek worden gespeeld, waarbij de geluidsnorm van maximum 76 decibel geldt, gemeten op het terras van de beachbar
  • van 22.00 tot 24.00 uur: geen muziek
  • tijdens het openings- en slotevenement en tijdens de 3 Sunsetconcerten in het Q Beachhouse mag er tot maximum 23.00 uur aan 95 dB gespeeld worden.

Er moet voor de politie een makkelijk toegankelijke geluidsmeter geplaatst worden.

Stad Oostende wil met de beachbars voor extra comfort zorgen voor de strandgasten en de strandbeleving naar een nog hoger niveau tillen. Door een duidelijke bepaling van de geluidsnormen en regelmatige controles op de naleving ervan, willen we een goed evenwicht bewaken voor de buurt.

Meer info bij Toerisme Oostende vzw, T 059 70 11 99 of via info@visitoostende.be 

Gepubliceerd op maandag 22 april 2024 0.00 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.