Bekendmaking 2022/21 - Stedelijke verordening betreffende de taxidiensten

Gezien de alsmaar stijgende brandstofprijzen, de  investeringen en de hogere kosten van onderhoud en verzekeringen, is een herziening van deze tarieven aan de orde.  Na overleg met de taxisector worden volgende tarieven voor de standplaatstaxi’s vastgelegd:

  1. de tarieven zijn vrij te bepalen door de exploitant of machtiginghouder.
  2. tussen middernacht en 06.00 uur ’s morgens geldt het vrij door de exploitant of machtiginghouder te bepalen tarief, maar met een maximum van 15 euro per rit.

Het huidige nachttarief dat geldt tussen 00u ’s nachts en 06u ’s morgens blijft van kracht maar wordt dus aangepast in functie van de verhoogde kosten van een forfait van 10 euro naar het vrije tarief, maar met een maximum van 15 euro per rit.
Hiermee blijft de garantie dat iedereen,  binnen het grondgebied van Oostende, zich kan verplaatsen op een veilige en betaalbare manier van het centrum naar zijn woonplaats op het ogenblik dat er geen openbaar vervoer voorhanden is.  

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.