Bekendmaking 2023/12 - Stedelijke verordening met betrekking tot activiteiten verbonden aan handelszaken en ondernemingen (opgeheven vanaf 04.12.2023)

De stad Oostende versterkt de korte keteneconomie door in te zetten op lokale handelaars, markten en vernieuwende initiatieven. De Stad zet eveneens in op digitalisering en administratieve vereenvoudiging.

Naar aanleiding hiervan worden 3 bijkomende vaste standplaatsen voorzien voor ambulante handel. De producten die hier zullen mogen worden aangeboden voor onmiddellijke consumptie zijn specifiek eigen bereide, artisanale en korte keten producten.

De nieuwe locaties zijn de volgende: 

  • Albert I Promenade (thv Albertushelling)
  • Petit Paris (zijde Torhoutsesteenweg)
  • Kapellebrug (zijde Leopold III-laan).

Daarnaast wordt voor de losse standplaatshouders op de openbare markten enkel nog betaling van het standgeld via een app of bancontact aanvaard. Dit in kader van de verdere digitalisering van de diensten en in kader van administratieve vereenvoudiging.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.