Bekendmaking 2023/30 - Wedstrijdreglement - ontwerp beeld naar aanleiding van sportieve prestaties

De Stad wesnt zowel individuele sporters als sportploegen ontvangen op het Stadhuis naar aanleiding van medaillewinst op een BK, EK of WK of naar aanleiding van een deelname aan de Olympische spelen en wenst hen voor hun sportieve prestaties met een origineler aandenken te kunnen eren.

De Stad lanceert een wedstrijd waarbij kunstenaars een ontwerp voor een uniek beeld kunnen indienen. Het ontwerp moet voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Het beeld heeft een max. hoogte van 25 cm, een max. breedte van 15 cm en een max. diepte van 10 cm. 
  • Het beeld heeft geen holtes.
  • Het beeld wordt uitgevoerd in gekleurde klei (roodbakkende, bruinbakkende of zwartbakkende), zonder glazuur.
  • Het beeld staat op een kleine sokkel waarop achteraf een plaatje van 7cm breedte en 2,5 cm hoogte  kan bevestigd worden.

De wedstrijd staat open voor natuurlijke personen die minstens 18 jaar oud zijn.

Deelname aan de wedstrijd is gratis en kan tussen 27/06/2023 en 30/09/2023.

Een jury bestaande uit 3 afgevaardigden van de Kunstacademie aan Zee, een afgevaardigde van de Sportraad, een afgevaardigde van de Sportdienst en een afgevaardigde van de directie Externe Relaties selecteert het winnende ontwerp. 

Behalve de eer, de aandacht en een plek bij toekomstige Belgische, Europese, wereld-, of misschien wel Olympische kampioenen, ontvangt de winnaar een geldprijs ter waarde van 1500 euro.

Het winnende beeldje kan geproduceerd worden door Duinhelm (raming van 4 euro incl. btw per beeldje, uitgaande van een gewicht van 2 kilo per beeldje). Op die manier zou het niet alleen een origineel, maar ook een inclusief project worden.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.