Bekendmaking 2023/48 - Stedelijke verordening betreffende parkeren - wijziging

In het kader van de herziening van het mobiliteitsbeleid wordt de huidige verordening aangepast. 

Houders van een zorgverstrekkerskaart mogen parkeren op parkeerplaatsen voorbehouden voor houders van gemeentelijke parkeerkaarten (bestemd voor houders van bewonerskaarten, zorgverstrekkerskaarten en technici die dringende herstellingen dienen uit te voeren). Daarnaast mogen zij zich tevens parkeren op parkeerplaatsen exclusief voorbehouden voor zorgverstrekkers. 

De parkeerplaatsen voorbehouden voor houders van gemeentelijke parkeerkaarten worden overdag vaak onderbenut. Bewoners zijn overdag vaak niet aanwezig.

Op heden komen verpleegkundigen reeds in aanmerking om een dergelijke kaart aan te vragen, zorgkundigen met RIZIV nummer niet. 

Door de categorie “zorgverstrekkers” uit te breiden worden zorgkundigen met een RIZIV nummer, die in essentie ook 23 verpleegkundige taken mogen opnemen, ondersteund bij de uitoefening van hun functie. 

Houders van een zorgverstrekkerskaart wordt de mogelijkheid geboden om zich 01u30 te parkeren op 20-min parkeerplaatsen, mits de aanwezige verkeerssignalisatie dit toelaat. Op deze manier wordt een efficiënt dubbel gebruik van de parkeerplaatsen verder nagestreefd. 

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.