Belevingsmarkt op zondag 2 april 2023

Belevingsmarkt op zondag 2 april 2023

Hoofdthemas

Bezoek je in de Nieuwe Gaanderijen de foto-expo over landbouw in en rond Oostende?

Kom op zondag 2 april van 13.00 tot 18.00 uur zeker ook eens langs op de smakelijke belevingsmarkt met verkoop en proevertjes van lokale producten. Play-Mobiel zorgt voor de passende deuntjes en voor de kleintjes is er kinderanimatie voorzien.

Locatie en tijdstip

Zondag 2 april 2023 van 13.00 tot 18.00 uur in de Nieuwe Gaanderijen, Koning Boudewijnpromenade (Zeedijk)


Standhouders

Duinhelm vzw

In Duinhelm beschouwen wij mensen met een beperking als volwaardige en evenwaardige burgers die zich binnen de maatschappij bewegen. Wij begeleiden personen met een voornamelijk, verstandelijke beperking en willen zoveel mogelijk kansen creëren om zelf inhoud en vorm aan hun leven te geven, voor zover mogelijk in gewone omstandigheden en volgens gewone leefpatronen.

De landbouwers zijn belangrijk, want zij zorgen voor de tarwe, de eitjes en het fruit die wij verwerken in deze heerlijke producten.

Assortiment artisanale koekjes, advocaat en confituur

KopjeZwam bv

Kopje Zwam staat voor 100% circulair. Op koffiegruis maken we oesterzwammen, op compost groeien we microgroenten, van oesterzwammen maken we burgers. En dat allemaal in de stad (Brugge).

Foodtruck met vegan bitterballen en/of zwamburgers

Sjokie

Sjokie is voor iedereen die houdt van een ambachtelijke choco met pure ingrediënten en heerlijke Belgische chocolade, véél chocolade.

Ambachtelijke choco, chocomousse, granola en vers gebakken wafeltjes

Rast Koffie

Wij branden onze koffie letterlijk in onze achtertuin in Bredene. Ons bijgebouw doet dienst als branderij en opslagplaats. Hierdoor houden we onze kosten laag en is het voor ons als starter haalbaar om onze koffiebranderij te runnen en te laten groeien.

Wij staan ook op de tweewekelijkse boerenmarkt op het Mariakerkeplein in Oostende.

Koffie, thee en granola

Landbouwraad

In Oostende vind je kleinschalige landbouwbedrijven. Waaronder ook melkveebedrijven.

  • Wist je dat je bij Hoeve Nieuwenhove (Gistelsesteenweg 609) verse melk en boter rechtstreeks van de boer kan kopen? 
  • De Noordhoeve (Leemstraat 2) produceert biologische melk voor Pur Natuur. De koeien worden er gemolken met een melkrobot.

Je kan proeven van echte verse melk, rechtstreeks van de koe. Mmmmmmm

Melk, chocomelk en smoothie

Stad Oostende

Stad Oostende vindt duurzame voeding belangrijk. De lijnen van het beleid worden uitgezet in de voedselstrategie Oostende Oogst.

De Stad is partner in het EU-project FoodSHIFT 2030. Binnen dit project werken we aan een verschuiving naar een duurzamer voedselsysteem. Aandacht voor meer plantaardige eiwitten, minder voedselverlies, ondersteunen van lokale boeren en gezonde voeding zijn enkele van de thema’s.

Het landbouwpark, Tuinen van Stene, is hét demonstratieproject voor onze stad.

Infostand met diverse brochures

Belgian Natural Ice Cream Production bv

Wij zijn een duurzaam familiebedrijf en maken lekker ijs voor en met jou! En met zoveel mogelijk lokale producten en melk van lokale boerderijen. We hebben ook geitenijs (lichter verteerbaar) en vegan-ijs in ons aanbod.

Biologisch ijs (roomijs en geitenijs)

Zuivelboerderij Baliehof

Wij zijn een familiale melkveehouderij die dagelijks melk verwerkt naar kazen, zuivel en dessertjes. Die melk komt van eigen koeien die op de weilanden rond de boerderij grazen. Boer Matthias verzorgt de koeien en melkt ze twee maal per dag. Daarna gaan Luc, Krista en Sofie aan de slag om de verse melk te verwerken. Die passie proef je in alle producten!

Je ontdekt het ganse assortiment in onze winkel op vrijdag en zaterdag van 9.00 tot 18.00 uur (Gistelsesteenweg 577, Jabbeke).

Verse boerenkaas, zuivel en dessertjes

Steffi Fruit

Wij telen al onze appels en peren zelf. Voor de basis van de fruitsappen maken we in de eerste plaats gebruik van onze eigen kweek. Andere ingrediënten (bv. aardbeien) verkrijgen we dankzij onze samenwerking met verschillende lokale boeren.

  • Appel: elstar, jonagored, jonagold, red prince, boskoop
    Van een vroege tot een late appel, gans het seizoen.
  • Peren: conference en doyenné
  • 7 verschillende versgeperste fruitsappen en 5 verschillende verpakkingen
  • 5 soorten honing van de imker die de bijtjes in onze boomgaard komt zetten in de bloei
Appels, fruitsappen, perenstroop en honing

Bioboerderij Baeckelandt

Wij zijn een kleinschalige bio-boerderij in Roksem en telen seizoensgebonden groenten.

Wij staan ook op de tweewekelijkse boerenmarkt op het Mariakerkeplein in Oostende.

Biologische groenten en fruit

Groene aspergeboerderij

Kijk jij ook altijd uit naar het aspergeseizoen? Goed nieuws, het is begonnen! Geen witte asperges bij ons, maar even smaakvolle en kleurrijk groene asperges.

Wij staan tijdens de aspergeperiode ook op de tweewekelijkse boerenmarkt op het Mariakerkeplein in Oostende.

Groene asperges en wijn-aperitief

Antenne

Pot Up is een project waarbij verschillende mensen een lekker product bereiden dat in een pot bewaard kan worden. De uitvinder vertelt met zijn of haar product tegelijk ook een verhaal over de ingrediënten, de inspiratie of het recept.

Pot-upproducten (verwerkte voedseloverschotten)

Buitengoed Oostende vzw

Onze wortel/pompoencake en vegetarische quiches zijn door Chef on the move Jan Wydooghe gemaakt met groenten en eitjes van de biopluktuin. 

Deze zijn ook te koop in onze hoevewinkel (open op woensdag en vrijdag van 14.00 tot 18.00 uur in Hoeve Sanders, Stenedorpstraat 1).

Verse groenten

Faircoop

De doelstelling is de verkoop aan de grootwarenhuizen van 'melkproducten' onder een eigen landbouwmerk, met de garantie van een correct loon voor iedere schakel in de keten. Faircoop is het gezamenlijke opwaarderen van de melk van alle leden van de coöperatieve vereniging, in een structuur van eerlijke prijzen.

Volle melk, halfvolle melk, chocolademelk en diverse soorten kaas


Muziek

Het mobiele, muzikale trio Play-Mobiel zorgt de ganse dag voor muziek en ambiance.


Kinderanimatie

Van 13.30 tot 17.30 uur is er kinderanimatie aanwezig door Kip Van Troje; een reizend speeltheater voor kleine en grote speelvogels.


De belevingsmarkt is een initiatief van Stad Oostende voor de voedselstrategie Oostende Oogst en het Europese project FoodSHIFT 2030, in samenwerking met het Economisch Huis Oostende.