Bereikbaarheid ontmoetingscentra

Bereikbaarheid ontmoetingscentra

Hoofdthemas

De Lijn

In de buurt van het ontmoetingscentrum zijn er steeds een paar haltes van De Lijn. Voor meer informatie kun je terecht bij het secretariaat van het ontmoetingscentrum of in een lijnwinkel in je buurt.

Fietstaxi

De ontmoetingscentra bieden een fietstaxi aan voor minder mobiele mensen. De fietstaxi neemt je mee van en naar het ontmoetingscentrum. Je kunt de fietstaxi reserveren aan het onthaal van het ontmoetingscentrum.

Er gelden drie prijscategorieën per rit:

  • Leefloon: 0,50 euro heen en terug
  • Sociaal Tarief: 1,00 euro heen en terug
  • Gewoon Tarief: 1,50 euro heen en terug

Heb jij zin om letterlijk en figuurlijk je beste beentje voor te zetten? Schrijf je dan in als chauffeur van de fietstaxi via oostende.be/vrijwilliger-fietstaxi!


Andere vervoersmogelijkheden:

CM Mobiel (059 55 40 50)

Minder mobiele personen die wegens een fysieke en/of psychische beperking geen gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer, kunnen rekenen op de vrijwilligers van CM-Mobiel. Om met een personenauto vervoerd te worden moet je lid zijn van de CM. Ben je een rolstoelgebruiker en reken je op vervoer met een liftbus, dan vervalt de voorwaarde om lid te zijn van de CM. Meer info lees je hier.

Mobilitas (050 44 79 53)

Hulpbehoevende personen kunnen aanspraak maken op Mobilitas wanneer ze lid zijn van Solidaris of van één van de socio-culturele verenigingen. Voor de juiste prijs, gelieve contact op te nemen met Mobilitas.

Mobilitas regelt geen liggend vervoer of vervoer voor vaste rolwagens. Vervoer moet minimum twee werkdagen op voorhand aangevraagd worden.

I-mens

I-mens regelt ziekenvervoer (vrijwilligersvervoer, liggend vervoer en vervoer in aangepaste wagen voor rolstoelgebruikers) in opdracht van volgende mutualiteiten: Helan, Solidaris Oost-Vlaanderen, LM Plus, Partenamut en Mutualia.

Gelieve je te wenden naar je mutualiteit voor de nodige informatie rond prijzen en aanvraagprocedure.

MMC Handio Mobiel (059 46 46 12, mobiel@handio.be)

Ben je moeilijk te been, zit je in een rolstoel, ben je blind of slechtziend en is het openbaar vervoer te moeilijk? MMC Handio Mobiel brengt je naar vrienden, familie, het ziekenhuis, het ontmoetingscentrum enzovoort. Voor het lidmaatschap wordt er rekening gehouden met het inkomen. Voor de juiste prijs, gelieve contact op te nemen met MMC Handio Mobiel.

Sol-Mobiel (070/23.30.28)

Een hulpbehoevende persoon kan aanspraak maken op Sol-Mobiel wanneer hij/zij lid is van een onafhankelijke, neutrale of liberale mutualiteit.

Sol-Mobiel voorziet niet in vervoer voor vaste rolwagens of liggend vervoer.

Vervoer moet twee dagen op voorhand worden aangevraagd.

Neem contact op met bovenstaand nummer en vraag een vervoerscontract aan. Dit contract krijg je dan toegestuurd en moet ingevuld en, voorzien van een klever, terug bezorgd worden.


Rolstoeltoegankelijkheid 

Alle ontmoetingscentra zijn rolstoeltoegankelijk. Een rolstoel mag geen drempel zijn om gezellig langs te komen in de ontmoetingscentra. Kom maar af! 

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.