Bereikbaarheid Stadhuis en Campus Edith Cavell

Dienstverlening in het Stadhuis en Campus Edith Cavell

O-punt

Eén contactpunt om iets te melden, vragen, delen. Online, telefonisch, per mail en fysiek gemakkelijk bereikbaar!

Voor bijna elke dienstverlening heb je een afspraak nodig. Dat kan online of via het O-punt: telefonisch, aan de balies of bij de dienst zelf.

Bereikbaarheid

Parkeren

In de omliggende straten van het Stadhuis en de Campus Edith Cavell kan je betalend parkeren. Alle informatie over parkeren lees je op de pagina Parkeren in Oostende.

De parking naast het Stadhuis is voorbehouden voor personeel. Enkel de eerste parkeerstrook grenzend aan het voetpad kunnen bezoekers gebruiken, maar is betalend.

Gratis parkeren kan op de:

  • Randparking Maria-Hendrikapark
  • Parking Mercatorlaan/Zinnialaan tegenover het Maritiem Instituut Mercator
  • Langs de Koninginnelaan vanaf het AZ Henri Serruys richting de brug

Voordelig parkeren kan op en onder de helling in de Kaïrostraat (gele zone) naast het Woonzorgcentrum De Boarebreker en het AZ Henri Serruys.

Openbaar vervoer

Zowel het Stadhuis als Campus Edith Cavell zijn makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. De kusttram en bus stoppen vlakbij. Voor een afspraak in het Stadhuis stap je af aan halte 'Oostende Stadhuis'. Voor een afspraak in Campus Edith Cavell stap je af aan halte 'Oostende Sociaal Huis'.

De volgende bussen stoppen aan het Stadhuis:

  • 1-4-5-6-9 (stadsverbindingen)
  • 46-50-51-52-53-68-69 (regionale verbindingen)

De volgende bus stopt aan Campus Edith Cavell: 7 (stadsverbinding)

Ingangen Stadhuis

Het Stadhuis van Oostende heeft vier verschillende publieksingangen met elk een eigen unieke naam. Je leest alles over de herkomst van de namen op de pagina Ingangen Stadhuis.

Vindictive

Ingang Vindictive is de belangrijkste publieksingang aan de Vindictivelaan. Heb je een afspraak in het Stadhuis? Dan kom je via deze ingang binnen.

Amandine

Deze deur wordt enkel geopend bij speciale momenten zoals avondvergaderingen of persconferenties. Genodigden krijgen vooraf een bericht als deze ingang geopend is.

Mercator

Deze ingang opent enkel de deuren tijdens ceremonies, huwelijken of protocollaire plechtigheden.

Godetia

Via deze deur kun je het Stadhuis verlaten. Inwoners die zich aanmelden bij het wijkkantoor van de Lokale Politie kunnen deze kant wel als ingang gebruiken.

Ingang Campus Edith Cavell

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.