Een nieuw project: Beter in mijn straat!

Een nieuw project: Beter in mijn straat!

Stad Oostende geeft drie straten in de wijk Westerkwartier een maand lang een make-over, samen met de wijkbewoners. Met tijdelijke ingrepen en activiteiten wil de Stad onder andere de straten vergroenen, inzetten op energieduurzaamheid en ontmoeting

Van de vijftien straten die zich inschreven voor Beter in mijn straat, werden deze drie geselecteerd voor een make-over: 

  • Gelijkheidstraat: mei

  • Prof. Jozef Vercoulliestraat: juni

  • Duivenhokstraat: september

Vijf enthousiaste straatambassadeurs trekken de kar en nemen hun straat mee in het avontuur.

Ik woon hier nog maar enkele maanden maar wat heb ik toch leuke buren! - Eddy

Wij hebben een buurtbijeenkomst georganiseerd. Dat is een leuke manier om elkaar te ontmoeten en de talenten van elke buurtbewoner te ontdekken of in de kijker te plaatsen. Nu zijn we nog op zoek naar een naam voor het pleintje zonder naam in onze straat. - Els

Ik help graag mee om van onze straat een gezellige straat te maken waar iedereen zich thuis voelt.  Ann

Achter elke gevel schuilt een wereld van verhalen en dromen. Het zou leuk zijn deze te ontdekken. - Liliane

Van mij krijgt iedereen een goeiendag en een glimlach. Zo maken we er een warme buurt van. - Jo

Bovendien beginnen we in elk van de drie straten met deur-aan-deurgesprekken en een straatbijeenkomst om te horen hoe de buurtbewoners hun straat willen aanpakken.

Dat giet de Stad in een actieplan voor de straat om dan in mei, juni en september telkens een straat een maand lang te transformeren. Het is alvast uitkijken naar de feestelijke opening! Hou deze site in de gaten voor alle laatste nieuwtjes.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.