Een nieuw project: Beter in mijn straat!

Met het project ‘Beter in mijn straat’ wil Stad Oostende, samen met wijkbewoners, drie straten in de wijk Westerkwartier een maand lang een make-over geven . Met tijdelijke ingrepen en activiteiten wil de Stad onder andere de straten vergroenen, inzetten op energieduurzaamheid en ontmoeting stimuleren tussen de buren. We zoeken momenteel buurtbewoners die voor hun straat de handen uit de mouwen willen steken en hun buren mee op sleeptouw willen nemen.

Wijkverbetering begint in de straat

Het project ‘Beter in mijn straat’ – een onderdeel van Beter in ‘t Westerkwartier-  wil bovenstaande thema’s nu doortrekken naar de straten in de wijk. In elk van de drie straten beginnen we met een bijeenkomst in de straat om te horen hoe de buurtbewoners hun straat willen aanpakken. Dat giet de Stad in een actieplan voor de straat om dan in mei, juni en september telkens een straat een maand lang te transformeren. 

Schrijf je in!

Alle inwoners tussen 16 en 99 jaar die in de wijk Westerkwartier wonen, enthousiast zijn om hun straat een make-over te geven en hun buren mee op sleeptouw willen nemen, konden zich kandidaat stellen tot 15 februari. We bekijken nu alle inzendingen en nemen binnenkort verder contact op. 

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.