Kom je ook naar de beurs 'Plan Samenleven'?

Benieuwd naar wat er allemaal gebeurt in onze stad om het samenleven in diversiteit te bevorderen? Heb je zelf ideeën of suggesties rond samenleven in diversiteit? Of zin om hieraan mee te werken en zelf je steentje bij te dragen?  Kom dan op woensdag 18 oktober naar de Grote Post!

Oostende is een diverse stad waar we willen focussen op wat ons bindt. We zetten in op dialoog en ontmoeting en gaan voor een samenleving waar discriminatie, radicalisering en polarisatie zo weinig mogelijk voet aan de grond krijgt. We leiden mensen actief toe naar lessen en oefenkansen Nederlands en ondersteunen hen in de zoektocht naar competenties en werk. Tegelijk zijn we niet blind voor de uitdagingen die het samenleven in een diverse stad met zich meebrengt en werken elke dag aan de veiligheid en leefbaarheid van onze stad. Stad Oostende krijgt hierbij o.a. inhoudelijke en financiële ondersteuning via Plan Samenleven van het Agentschap Binnenlands Bestuur en het Agentschap Integratie en Inburgering.  Maar hoe doet Stad Oostende dat? Welke concrete stappen onderneemt ze? Met wie werkt Stad Oostende hiervoor samen?    

Benieuwd naar wat er allemaal gebeurt in onze stad om het samenleven in diversiteit te bevorderen? Heb je zelf ideeën of suggesties rond samenleven in diversiteit? Of zin om hieraan mee te werken en zelf je steentje bij te dragen?   

Kom dan zeker langs tijdens de beurs 'Plan Samenleven' op woensdag 18 oktober tussen 10.00 en 19.00 uur in de Grote Foyer van de Grote Post (Hendrik Serruyslaan 18A) en ontdek heel wat projecten en acties die ervoor zorgen dat het goed (samen)leven is in Oostende!   

De beurs is gratis en toegankelijk voor iedereen, maar inschrijven is verplicht via dit formulier

Informatie rond de bereikbaarheid vind je hier.

Informatie rond de toegankelijkheid vind je hier.

Gepubliceerd op dinsdag 12 september 2023 14.33 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.