Sportpark De Schorre

Hoofdthemas

Sportpark De Schorre is het gebied tussen de Zilverlaan, de Stuiverstraat en de Steensedijk. Er is infrastructuur voor voetbal, wielrennen, blokart, atletiek, joggen, mountainbike (o.a. routes richting Bredene en Oudenburg), bmx, american football, baseball, cricket, boogschieten en hondensport. In de Mr. V-Arena is er ruimte voor binnensporten (turnen, basketbal, volleybal, tafeltennis, rope-skipping, squash…). Eersteklasser KV Oostende heeft zijn trainingscentrum in het sportpark. De dames van Hermes Oostende spelen hun thuismatchen in de hoogste klasse van het volleybal in de  Mr. V-Arena.    

Maar op De Schorre is er meer dan sport. Op de site bevindt zich ook het “Stützpunkt Stene”, een deel van de Atlantikwall, de 5.000 kilometer lange Duitse verdedigingslinie langs de Noordzeekust tijdens WO II. Dit complex, met geschutskazematten, loopgraven en mitrailleurbunkers is minder bekend dan de overblijfselen van de Atlantikwall in het domein Raversyde, maar zeker ook de moeite waard. Stützpunkt Stene maakte deel uit van de Stützpunktgruppe Oostende en had een dubbele functie: het complex kon met een veldbatterij het strand onder vuur nemen bij een vijandelijke invasie vanop zee, maar het stond ook in voor de verdediging van de stad en de haven van Oostende tegen een eventuele aanval vanuit het binnenland.

Oostendse krekenwandelroute

Aan Kinderboerderij De Lange Schuurt start de Oostendse krekenwandelroute, een lusvormige wandelroute uitgestippeld door Westtoer die het Geuzenbos, de Grote Keignaert, de Zwaanhoek en Zandvoorde verkent. De route is 13 km lang.

https://www.westtoer.be/nl/doen/oostendse-krekenwandelroute-0

Mountainbikeparcours Oostendse Schorreroute

De Oostendse Schorreroute bestaat uit een blauwe en een groene lus. Beide starten ter hoogte van Sportcentrum Mr. V-Arena in de Sportparklaan (Sportpark De Schorre). De totale afstand bedraagt 28 km en zal ongetwijfeld zowel de recreatieve als sportieve mountainbiker bekoren.

https://www.oostende.be/mountainbike

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.