Bewegen Op Verwijzing

Heb je nood aan een gezondere actieve levensstijl, maar je weet niet hoe eraan te beginnen?
Dat kan in Oostende via het project Bewegen op Verwijzing, op jouw tempo voor weinig geld en onder begeleiding van een beweegcoach.

Laagdrempelige, persoonlijke aanpak

Een Bewegen Op Verwijzing-coach gaat altijd op maat te werk en zoekt samen met de deelnemer naar eenvoudige manieren om meer te bewegen in het dagelijkse leven.

Het gaat hierbij niet om dure fitnessabonnementen, maar om het zoeken én vinden van meer beweegmogelijkheden thuis en in de dichte omgeving. Lang verhaal kort: de coach zet zijn deelnemer op weg naar een fitter, actiever leven en volgt hem of haar daarbij nauw op.

Starten is eenvoudig

Raadpleeg je huisarts of gespecialiseerde arts voor een verwijsbrief en neem daarna contact op met een beweegcoach in de regio Oostende-Bredene, die voor jou een beweegplan op maat uitwerkt.

Vind een beweegcoach in jouw buurt

Een project met bewezen effect

Bewegen Op Verwijzing is een project van het Vlaams Instituut Gezond Leven dat al sinds zijn opstart in 2017 meer dan 4.900 Vlamingen tot een actiever leven heeft gebracht. 

Bedoeling is dat de deelnemer zijn weg naar een actiever leven op termijn zelfstandig kan verderzetten. Het aantal consultaties bij de coach bepaal je zelf. Er ligt een maximum op 7 uur individuele begeleiding per jaar.

Onderzoek toont aan dat je dubbel zoveel beweegt na begeleiding. Bovendien heeft het project ook nog andere voordelen: je voelt je beter in je vel, je komt vaker naar buiten en je hebt meer sociaal contact.

Gewoon doen!

Lijkt dit je wel wat? Of twijfel je nog? Neem contact op met een Bewegen Op Verwijzing-coach in je buurt en je bent vertrokken. Vooraf zal de coach afstemmen met jouw huisarts.

Voor meer informatie

Kathy Vandenbussche

Stad Oostende - dienst Sport
projectverantwoordelijke B.O.V. regio Oostende
T 059 56 10 65
kathy.vandenbussche@oostende.be

www.bewegenopverwijzing.be

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.