Bewegen Op Verwijzing

Hoofdthemas

De kleinstedelijke zorgregio Oostende is gestart met het project Bewegen Op Verwijzing, een initiatief van het Vlaams Instituut Gezond Leven en met steun van de Vlaamse overheid. Inwoners met een gezondheidsrisico worden hierbij door huisartsen doorverwezen naar een Bewegen Op Verwijzing-coach.

Bedoeling van ‘Bewegen Op Verwijzing’?

De 'zittende' Vlaming met een gezondheidsrisico op doktersverwijzing aan het bewegen krijgen. De doorverwezen patiënten krijgen van de coach een beweegplan op maat: van een dagelijkse fietstocht naar het werk tot een wekelijks dans- of zwemuurtje in de buurt. De coach helpt hen op weg en motiveert hen. Ook de lokale sportverenigingen doen mee aan Bewegen Op Verwijzing.

Bedoeling is dat de deelnemer zijn weg naar een actiever leven op termijn zelfstandig kan verderzetten. Het aantal consultaties bij de coach bepaal je zelf. Er ligt een maximum op 7 uur individuele begeleiding per jaar.

Onderzoek toont aan dat je dubbel zoveel beweegt na begeleiding. Bovendien heeft het project ook nog andere voordelen: je voelt je beter in je vel, je komt vaker naar buiten en je hebt meer sociaal contact.

Dankzij Bewegen Op Verwijzing profiteert de deelnemer van heel lage tarieven. Je betaalt de coach maxiumum 5 euro per kwartier voor een individuele sessie, en 1 euro per kwartier voor een groepssessie. Voor Oostendenaars die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming is de consultatie gratis.

Voor meer informatie

Kathy Vandenbussche
projectverantwoordelijke regio Oostende
T 059 56 10 75
kathy.vandenbussche@oostende.be

www.bewegenopverwijzing.be