Bewegen Op Verwijzing

Meer bewegen om mentaal en fysiek sterk te blijven? Laat je persoonlijk coachen door een pro!

Wil je tips op maat om meer te bewegen van een speciaal opgeleide Bewegen Op Verwijzing-coach?

Zet dan meteen de eerste stap en neem contact op met een beweegcoach. Die zal nagaan of je in aanmerking komt voor de begeleiding.

De coach zal ook telefonisch contact opnemen met jouw huisarts om zeker te weten dat er veilig gestart kan worden met Bewegen Op Verwijzing. Wanneer de coronacrisis gestabiliseerd is, kan je naar de huisarts om de verwijsbrief alsnog in orde te maken.

Een verwijsbrief van de huisarts is tijdelijk niet nodig om Bewegen op Verwijzing op te starten.

Vind een beweegcoach in jouw buurt

Laagdrempelige, persoonlijke aanpak

Hoe gaat een Bewegen Op Verwijzing-coach precies te werk? Vooral: op maat. De coach zoekt samen met de deelnemer naar simpele manieren om meer te bewegen in het dagelijkse leven en blijft die deelnemer hiervoor van op de zijlijn motiveren en aanmoedigen. En het gaat niet om dure fitnessabonnementen, maar om het zoeken én vinden van meer beweegmogelijkheden thuis en in de dichte omgeving. Lang verhaal kort: de coach zet zijn deelnemer op weg naar een fitter, actiever leven en volgt hem of haar daarbij nauw op.

Een project met bewezen effect

Bewegen Op Verwijzing is een project van het Vlaams Instituut Gezond Leven dat al sinds zijn opstart in 2017 meer dan 4.900 Vlamingen tot een actiever leven heeft gebracht. Vandaag zijn er 115 Bewegen Op Verwijzing-coaches actief, verspreid over heel Vlaanderen. 

Bedoeling is dat de deelnemer zijn weg naar een actiever leven op termijn zelfstandig kan verderzetten. Het aantal consultaties bij de coach bepaal je zelf. Er ligt een maximum op 7 uur individuele begeleiding per jaar.

Onderzoek toont aan dat je dubbel zoveel beweegt na begeleiding. Bovendien heeft het project ook nog andere voordelen: je voelt je beter in je vel, je komt vaker naar buiten en je hebt meer sociaal contact.

Gewoon doen!

Lijkt dit je wel wat? Of twijfel je nog? Neem contact op met een Bewegen Op Verwijzing-coach in je buurt en je bent vertrokken. Het spreekt voor zich dat de coaching corona-proof gebeurt. Vooraf zal de coach afstemmen met jouw huisarts. En wie zich zorgen maakt over het kostenplaatje: de coaching wordt grotendeels gefinancierd door de Vlaamse overheid. Wie dus meer wil bewegen en (vanop afstand) een duwtje in de rug nodig heeft: ‘t is het moment.

Voor meer informatie

Kathy Vandenbussche
projectverantwoordelijke regio Oostende
T 059 56 10 71
kathy.vandenbussche@oostende.be

www.bewegenopverwijzing.be