Bibliotheek Oostende start met BIEBLO om kinderen een leuk boek te laten kiezen

Bibliotheek Oostende stelt het intuïtief spel ‘BIEBLO’ voor. Dankzij BIEBLO kunnen kinderen via tablets op een leuke manier boeken vinden uit de catalogus die aansluiten bij hun interesses.

Om kinderen extra te prikkelen, zijn de tablets verwerkt in een prachtig bosdecor gemaakt door leerlingen van het Ensorinstituut.

Voor kinderen is het vaak moeilijk om een tof boek te kiezen uit de rekken: al die keuze! De bibliotheek van Oostende helpt haar jonge lezers graag een handje. BIEBLO is een intuïtief spel dat kinderen tussen 6 en 14 jaar spelenderwijs boeken laat vinden die aansluiten bij hun interesses en leeftijd. Al swipend duiden kinderen aan welke illustraties (thema’s) ze leuk vinden, zoals fantasy, dieren ... Op basis van hun leeftijd krijgen ze acht boekentips. Staat er tussen de leestips geen enkel boek dat hen aanspreekt? Dan kunnen ze de pagina onbeperkt vernieuwen en andere boekentips laten verschijnen.

Kinderen hoeven met ‘BIEBLO’ niet lang te zoeken naar een leuk boek. Aangezien het programma gelinkt is aan de catalogus, kunnen ze na hun keuze meteen op zoek naar het boek in de bibliotheek en een exemplaar uitlenen.

Bostafereel met BIEBLO-uil
In samenwerking met de afdeling Etalage van het Ensorinstituut zal BIEBLO in de hoofdbib in een prachtig decor baden. Leerkracht Alex Faudé ontwierp samen met zijn leerlingen een volledig bostafereel waarin de uil, het BIEBLO-figuurtje huist. Dit decor moet kinderen aantrekken om BIEBLO op de bijhorende tablet(s) te ontdekken en te gebruiken.

Gepubliceerd op vrijdag 29 maart 2024 11.07 u.
JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.