binnenstad

Hoofdthemas

In Banjul werden de voorbije jaren volop straten heraangelegd waarbij in het beton van de voetpaden plaatsen werden voorzien om bomen aan te planten. In het kader van het EU-project werden ook in scholen (fruit)boompjes opgekweekt die aan leerlingen werden meegegeven om thuis aan te planten. Ook deze aanplantingen kaderen binnen strategieën rond klimaatmitigatie en -adaptatie. Bomen zorgen voor verkoeling, halen CO² uit de lucht en zorgen voor een groener straatbeeld. 

De komende drie jaar wil Stad Oostende de partners in Banjul verder ondersteunen om 500 boompjes op te kweken in de kwekerij op Crab Island en om 300 boompjes aan te planten in de straten van Banjul.

In de straten worden vooral Cordia Sebestena, Ficus en Terminalia Ivorensis (‘Umbrella tree’) aangeplant. De middenveldorganisatie Development Oriented Citizens (DOC) Banjul is verantwoordelijk voor het aanplanten en verzorgen van de boompjes in de stad. De logistieke uitdagingen in de binnenstad zijn groter dan op het strand omdat de boompjes over heel de stad verspreid zijn. Loslopende schapen en geiten vormen één van de grootste bedreigingen, waardoor adequate bescherming tijdens de eerste levensjaren essentieel is.

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.