Boerenmarkt

Stad Oostende organiseert in samenwerking met het Economisch Huis Oostende een gloednieuwe Boerenmarkt in Oostende: een markt waar iedereen terecht kan voor verse producten, rechtstreeks te koop bij de producent.

Op 10 november vindt de eerste editie plaats van de nieuwe Boerenmarkt plaats op het Mariakerkeplein in de wijk Mariakerke. Deze markt wordt vanaf dan om de twee weken georganiseerd op woensdagnamiddag tussen 14.00 en 18.00 uur.

Verse en lokale producten én een gezellig drankje

Op de Boerenmarkt kan iedereen terecht voor verse en lokale voedselproducten zoals groenten, fruit en aardappelen van eigen kweek, maar ook brood, zuivelproducten en vleeswaren. .

Tijdens de wintermaanden zal je op de boerenmarkt bovendien ook een warm drankje, zoals chocolademelk of thee, kunnen kopen om tijdens je boodschappen gezellig iets te drinken. In de warmere periodes volgt dan een frisse variant, zoals huisgemaakte ijsthee.

Praktische info

Startdatum

10/11/2021

Van

14.00 uur - 18.00 uur

Waar

Mariakerkeplein

Gedeeltelijk parkeerverbod

Om alles vlot en veilig te laten verlopen, geldt telkens van 12.00 tot 19.00 uur een parkeerverbod op een gedeelte van het Mariakerkeplein  (zijde van het speelplein langs de Mariakerkelaan). De situatie wordt ter plaatse duidelijk gesignaleerd.

Wanneer?

10 november 202124 november 202108 december 202122 december 202105 januari 202219 januari 2022
02 februari 202216 februari 202202 maart 202216 maart 202230 maart 2022 13  april  2022

Wat kan je er kopen?

Wie

Wat

Info

Website

KopjeZwamMicrogroenten, oesterzwammen, zwamburgers, gedroogde zwammen, azijn, zouten alles van eigen productieKopje Zwam staat voor 100% circulair. Van koffiegruis maken we oesterzwammen, van compost maken we microgroenten. En dat allemaal in de stad.

www.kopjezwam.be

’t HerdertjeLokale biologische hoeveproducten, bergkazen en eigen lams- en geitenvleesBiologische Hoevezuivel en Streekkazen: Natuurlijk, Lekker, Gezond, Diervriendelijk. Groot aanbod geitenproducten. Opgelet, 't Herdertje is pas aanwezig vanaf 15.00 uur.

www.herdertje.be

Bakkerij DecockBakkerWij willen u terug het brood op traditionele wijze laten ontdekken waar iedere hap een belevenis wordt…
‘Duurzaamheid, transparantie over de herkomst van onze grondstoffen en de korte keten worden alsmaar belangrijker. Voor ons staat de voedingswaarde van een product centraal.

www.bakkerijdecock.be

Vishandel MaximVerse visbereidingen en traiteur, salades en gerookte bereidingen en breed gamma verse vis met focus op Noordzee vis.We zijn elke dag vroeg uit de veren en trekken naar de vismijn van Oostende om producten in te slaan. Daarmee maken we ook zelf tal van verse bereidingen, zoals visgyros, salades, koude schotels en visschelpen.Vishandel Maxim
Steffi-FruitDiverse fruitsappen en vers fruit zoals verschillende soorten appels en peren.Appelen en peren van eigen kweek. Heerlijk vers puur appelsap en appel-perensap.Steffi Fruit
Hoevevlees ’t Eendenhof Vers varkens- en rundvlees.Al méér dan 20 jaar bieden we varkens- en rundsvlees aan van eigen kweek.

www.eendenhof.be

SpecerietjeVerse thee en koffie, chocomelk, …Specerietje & Chá Tea-Bar

www.specerietje.be

Hoewinkel ’t LindekeGroenten en fruitBij hoevewinkel 't Lindeke kan je terecht voor zelfgeteelde groenten, aardbeien en aardappelen. Je vindt er ook hard en zacht fruit, exotisch fruit en zuiderse groenten.Hoevewinkel T Lindeke