borstbeeld H.D.H. Prinses Grace van Monaco

Hoofdthemas

Lisez cette page en Français.

Een bronzen borstbeeld van H.D.H. Prinses Grace van Monaco werd in 2008, tijdens het bezoek van Z.D.H. prins Albert II van Monaco aan Oostende, onthuld. Het beeld werd geschonken aan Stad Oostende door Mevrouw Rosette Porta-Peeters, Ereconsul Generaal van Monaco, en echtgenoot ere-rechter Felix Porta.

Het borstbeeld kreeg in 2009 een vaste plaats op het Monacoplein (voor het Kursaal). 

Het borstbeeld werd vervaardigd door kunstenares Josyane Vanhoutte. Josyanne Vanhoutte groeide op in Oostende. Aan de Kunstacademie aan Zee volgde ze beeldhouwen bij Paul Perneel. Ze maakt onder meer klassiek-figuratieve bustes en mens- en dierfiguren in brons en terracotta, maar ook abstract werk behoort tot haar oeuvre.

In Oostende zijn heel wat werken van haar terug te vinden, waaronder het standbeeld van koning Boudewijn van België aan de Venetiaanse Gaanderijen, de buste van zangeres Lucy Loes aan de Visserskaai en de Vuurvreter aan de brandweerkazerne in de Velodroomstraat.

 

 

JOUW STAD. JOUW VRAGEN. JOUW BEZORGDHEDEN. JOUW REACTIES.
Kom hier met al je vragen, en zelfs om eens te klagen. Maar ben je echt content, geef dan een compliment bereikbaar van maandag tot en met zaterdag van 8 tot 19 uur.